Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Fashion Around Europe, Literally” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Fashion Around Europe, Literally” de Mitichi Share ”Fashion Around Europe, Literally” de Mitichi


Când spui modă în Europa gândul fuge inevitabil la Paris și la Milano pentru că de acolo vin cele mai importante propuneri stilistice și de design. Asta pentru că sunt cele două mari nuclee ale creației vestimentare și ale industriei, devenind repere la nivel internațional. În esență ambele orașe reprezintă începuturile modei moderne. 

Dar moda a existat și înainte și nu doar în cele două orașe. Europa este reperul întregii lumi a modei , oamenii din industrie caută confirmare aici pe continent. Resursa inspirațională și educațională este una uriașă și relativ accesibilă.

Fashion Around Europe, Literally este un proiect care, așa cum îi spune și numele se derulează în jurul Europei ca atare, o călătorie de descoperire a originilor modei pe coasta continentului, la extreme. 

Cele 5 direcții ale proiectului sunt canalizate pe direcțiile principale și actuale ale domeniului în raport cu societatea.

Specificul designului este ceea ce jurnaliștii și oamenii din industrie caută tot mai mult pe măsură ce piața de consum se fragmentează. Influențele contextuale în nordul continentului sunt diferite față de cele din sud și sursele de inspirație precum arta și natura sunt extrem de diferite. La fel sunt și tehnicile de manipulare ale materialelor și modul în care țesăturile sunt obținute. Preocuparea pentru mediu și sustenabilitatea sunt concepte ce fac natural parte din viața comunităților mici așa că producția etica și consumul responsabil sunt o dimensiune importanta a studiului. Educațional vorbind Europa are peste 80% din școli în top 20 cele mai bune universități de design din lume. Ca urmare interacțiunea cu aceste instituții continuă parteneriatele dintre Istitutul Europeo di Design și Feeric Fashion Week. Pentru că am amintit de Feeric, în acest proiect vor fi cooptați designeri ale căror articole vor călători în jurul Europei pentru a da o dublă valență ideii de modă în jurul continentului.

La finalul lunii noiembrie toate informațiile obținute vor fi structurate într-un film documentar și într-o carte ce vor fi disponibile internațional.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută