Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Cash only” de Bogdan Federeac

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Cash only” de Bogdan Federeac Share ”Cash only” de Bogdan Federeac


 

Anual, peste 500.000 de turiști trec pragul Castelului Peleș. După Castelul Bran, Peleșul este cel mai vizitat muzeu din România. Ajunși în Sinaia și urmărind mișcările celorlalți turiști, am zis să vizităm întâi Pelișorul, apoi Peleșul. Taxa de intrare: 20 de lei. Scot cardul din portofel, mă apropii de punctul de vânzare al biletelor. „Casa de bilete”, atât scria, nicio mențiune în altă limbă. Apropiindu-mă observ anunțul „cash only”. M-am panicat puțin pentru că banii din portofel nu ajungeau pentru două bilete, îmi lipsea fix un leu, găsit, cu greu, sub formă de monede, prin portofelul Ritei. Despre muzeu, numai de bine, mai puțin pentru turiștii străini: toate explicațiile sunt în limba română, nimic pentru cei mai puțin familiarizați cu ea.

Ieșim din Pelișor. Eram convins că la Peleș situația este alta. Am dat peste același anunț „cash only”, cu mențiunea că în apropiere este, totuși, un bancomat. De data aceasta explicațiile sunt atât în limba română, cât și în limba engleză, la fel cum tururile ghidate sunt făcute în cele două limbi.

„Cash only” mă uimește, mai ales când ajung la Piața Cibin și dau peste anunțurile „În această locație se poate plăti cu cardul”, iar Piața Cibin nu este al doilea cel mai vizitat muzeu din țară

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută