Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Propunerile Zile și Nopți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Propunerile Zile și Nopți Share Propunerile Zile și Nopți


Toamna are farmecul ei, iar pentru cei care vor să-l guste din plin, am făcut o listă a evenimentelor de pus în calendar. Luna septembrie e presărată cu multe evenimente culinare, spectacole muzicale de excepție, dar și cu tenis de cea mai bună calitate.  

 

Folk Sibiu

În perioada 13 – 15 septembrie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor răsuna muzica folk și cântecele de cătănie, în cadrul primei ediții a festivalului – concurs Folk Sibiu. Tineri talentați vor avea ocazia să evolueze pe scenă în fața publicului și a unui juriu de profesioniști, iar artiști consacrați vor întregi tabloul muzical al fiecărei seri. Vineri vor susține recitaluri Zoia Alecu, Constantin Gheorghe, Cristi Dumitrașcu & Aliații, sâmbătă – Raluca Cismaru, Călin Han, Maria Gheorghiu, Emeric Imre, iar duminică – Florin Ioan Thomits, Rareș Andrei Păuna și Alina Manole. Tot duminică va avea loc și Gala Laureaților. Fiecare seară de festival începe la ora 17:30.

 

Sibiu Open

Unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale anului, Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis masculin din România și singurul din circuitul ATP, va avea loc între 14 și 22 septembrie, la Tenis Club Pamira. Cea de-a VIII-a ediție a turneului aduce la Sibiu, ca în fiecare an, jucători valoroși, meciuri spectaculoase, dar și evenimente destinate copiilor. Capul de afiș al turnerului din acest an va fi olandezul Robin Haase, care a câștigat Sibiu Open în 2016.

 

Toamna în vie

Un nou eveniment gastronomic inedit va avea loc duminică, 15 septembrie, între orele 13 și 20, pe domeniul viticol Apold. Ce vă așteaptă? Degustare de vinuri sibiene Gorgandin (Rosé Madmoazela, Sauvignon blanc, Muscat Ottonel, Pinot Grigio, Riesling Italian, Traminer Aromatico) și preparate care merg de minune alături de toate aceste sortimente: supă cremă de hribi cu așchii de bacon și spumă de leurdă, mușchi de porc copt în smoker, cartofi copți cu smântână și usturoi, gulaș din pulpă de mistreț cu găluște, înghețată din slănină de porc mangalița, gătite de Chef Nicolae Niculae, Chef Radu Zărnescu, Chef Adrian Șișu, Chef Marius Rafa și Chef George Trofar.

 

Schubertiada

Sala Oglinzilor de la Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu va răsuna duminică, 15 septembrie, de la ora 18, pe acordurile violistului Marius Ungureanu şi chitaristului Costin Soare, care vor susţine cel de-al optulea concert din cadrul turneului intitulat ”Schubertiada – Dialog peste timp”, ce gravitează în jurul muzicii lui Franz Schubert. Muzica va fi acompaniată de fragmente din romanul ”Inventarul iernilor” de Petru Maier Bianu, rostite de Verona Maier.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută