Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Marius Vecerdea, organizatorul turneului de tenis Sibiu Open

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Marius Vecerdea, organizatorul turneului de tenis Sibiu Open Share Interviu cu Marius Vecerdea, organizatorul turneului de tenis Sibiu Open


Marius Vecerdea organizează cea de-a opta ediție a prestigiosului eveniment sportiv „Sibiu Open”, la terenul de tenis PAMIRA din Sibiu. Competiția va avea loc anul acesta în perioada 16-22 septembrie 2019 și se anunță una incendiară, la fel ca celelalte ediții de până acum. Organizatorii promit nume mari din lumea tenisului care ne vor onora cu prezența și vor lua parte la meciuri ce vor fi cu siguranță memorabile. Vecerdea spune că familia prezidențială va fi reprezentată la Sibiu Open și în 2019, însă detaliile nu au fost puse încă la punct.

Mai multe informații despre acest turneu aflați din interviul de mai jos.

 

Ce nume cunoscute vor păși anul acesta pe terenul de la Pamira?

Sunt mai mulți jucători care au ales să joace turneul de la Sibiu, cel mai important fiind olandezul Robin Haase, care a câștigat Sibiu Open în 2016 atât la Simplu cât și la Dublu. După succesul de la Sibiu, Robin a jucat doar turnee din circuitul ATP Tour – Grand Slam, ATP 1000 și ATP 500, jucând împotriva lui Federer, Nadal și Djokovic. Și la această ediție a opta a Sibiu Open vom avea printre participanți jucători care vin direct de la ultimul turneu de Grand Slam din New York – US Open.

 

Cine este capul de afiș al turneului din acest an?

Evident capul de afiș este Robin Haase, dar mai sunt câțiva jucători care au jucat de câteva zeci de ori în turneele de Grand Slam în ultimii ani.

 

Copiii au avut în ultimele ediții activități deosebite dedicate lor. Ce le pregătiți pentru anul acesta?

Sibiu Open Kids Day este deja unul din evenimentele cu tradiție și este foarte iubit de copii. Anul acesta, în premieră, am hotărât să organizam evenimentul dedicat copiilor chiar în ziua finalei, respectiv duminică 22 Septembrie 2019, între orele 10:00 și 14:30, iar marea finală la Simplu va începe la ora 15:00.

 

Putem să sperăm că ne vor bucura cu prezența și domnul și doamna Iohannis?

Domnul Președinte Klaus Iohannis, împreună cu doamna Carmen Iohannis sunt întotdeauna invitați la Sibiu Open. În toate cele șapte ediții, unul din ei sau chiar amândoi ne-au onorat cu prezența. Anul acesta sunt invitați din nou și cu siguranță vom avea surpriza unei asemenea vizite onorante, însă data va fi stabilită în funcție de programul domnului Președinte.

 

Ce așteptări aveți de la ediția din acest an a Sibiu Open?

Îmi doresc să avem cât mai mulți români în fazele finale ale competiției și, de ce nu, să avem parte de aceeași surpriză pe care ne-a oferit-o Dragoș Dima anul trecut când a ridicat trofeul la Premierea finală.

 

Cum a evoluat evenimentul de la prima ediție până în prezent?

Piața consumatorului de evenimente sportive internaționale de calitate a crescut gradual, însă nu atât de mult pe cât mă așteptam personal, mai ales raportat la valoarea extrem de ridicată a jucătorilor prezenți la Sibiu Open. Investițiile precare ale statului, la nivelul autorităților centrale, într-o viziune mai largă către sport și mai ales în educația cetățenilor către sport, dar și corupția, prin care puținii bani alocați sportului mai ajung la sportivi și antrenori, a condus la o astfel de situație în care, ca organizator de evenimente sportive internaționale pe de o parte, dar ca administrator al unei baze sportive și al unor programe de dezvoltare a sportului pe de altă parte, ne străduim să supraviețuim.

Tot efortul și toată străduința noastră sunt datorate pasiunii cu care abordăm sportul în general. Din păcate, sunt tot mai puțini oameni de sport care mai reușesc într-un asemenea cadru.

Sibiu Open este unul din evenimentele care au reușit să crească popularitatea Sibiului și expunerea orașului la nivel internațional și de aceea am reușit să aducem proiectul în fața autorităților locale – Primăria Sibiu și mai ales să primim finanțarea necesară în vederea organizării. Anul acesta au crescut forte mult cerințele ATP cu referire la calitatea organizării, iar acest lucru a făcut să crească foarte mult costurile. În concluzie, suntem turneul din Circuitul ATP Challenger cu unul din cele mai mici bugete, însă reușim să atragem una din cele mai valoroase participări și suntem foarte prețuiți chiar de către ATP în ceea ce privește modul de expunere și platforma mediatică creată la nivel internațional.

 

Ce trebuie să știe sibienii care vor să vină să vadă meciurile?

Așteptăm cu interes o participare mai numeroasă a localnicilor și anunțăm pe această cale că sibienii trebuie să știe că nivelul meciurilor este unul foarte ridicat, iar oportunitatea de a privi un spectacol sportiv de cea mai înaltă clasă este foarte mare. Ca exemplu și ca o concluzie cuprinzătoare care să atragă mai mulți sibieni către Sibiu Open este faptul că foarte mulți sportivi care au jucat la Sibiu Open în anii trecuți au avut succese fulminante în perioada imediat următoare. Cel mai recent exemplu este faptul că la ultima ediție, în 2018, câștigătorii Sibiu Open la Dublu, germanii Andreas Mies și Kevin Krawietz au câștigat după doar câteva luni turneul de Grand Slam de la Roland Gaross 2019!!!

Astfel, în acest moment, deținătorii trofeului Sibiu Open sunt și deținătorii celui mai mare turneu pe zgură din lume: Roland Garros. Dacă acest aspect nu atrage lumea la Sibiu Open, atunci ce?

 

Interviu realizat de Cristina Bălău

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută