Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/07/2019
Arhiva Zile si Nopti

Propunerile Zile și Nopți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Propunerile Zile și Nopți Share Propunerile Zile și Nopți


Hello, July! Evenimentele, festivalurile și spectacolele se înmulțesc în această perioadă a anului exact precum gradele în termometre. Agenda e plină, calendarul l-am făcut noi, rămâne doar să vă decideți cum și pe unde vă veți petrece zilele și nopțile de iulie.

 

Festivalul-Concurs Carl Filtsch

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului-Concurs de Interpretare Pianistică și Compoziție ”Carl Filtsch” va avea loc între 9 și 14 iulie, la Sala Thalia. Peste 20 de concurenți din România, Coreea de Sud, Taiwan, Rusia, Germania, Ucraina, China, Republica Modova și Bulgaria vor susține recitaluri inedite de pian, transformând Sibiul într-un important centrul muzical european. Ediția din acest an va debuta cu un recital extraordinar de pian susținut de celebrul pianist bucureștean Dan Grigore și renumitul pianist mureșean Csíky Boldizsár. Festivitatea de decernare a premiilor și recitalul premianților va avea loc în ultima zi a festivalului. Prețul unui bilet variază între 10 și 20 RON.

 

Tribut Ceaikovski

Spectacolul baletului sibian, care a avut premiera în luna martie a acestui an, revine pe scena Sălii Thalia sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19:00. Gândit în două părți, spectacolul de dans clasic în coregrafia lui Vittorio Galloro aduce în prim-plan lucrări mai puțin cunoscute din creația marelui compozitor rus Ceaikovski, totul în pași de dans. Primul tablou e construit pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op. 44, în timp ce al doilea tablou se conturează în jurul Concertului pentru pian nr. 1.

 

Zilele Hungarikum

În tot acest weekend, la Sibiu se desfășoară cea de-a X-a ediție a Zilelor Hungarikum. Festivalul e presărat cu numeroase evenimente gastronomice, de la expoziții tematice, la prezentarea primei cărți de bucate ”Cărticica meseriei de bucătar” tipărită în 1695, la degustări de produse specific ungurești sau mult așteptatul concurs de gătit la ceaun, unde concurenții se vor întrece în a prepara cel mai bun gulyás, dar și alte mâncăruri din bucătăria maghiară, precum ghiveci unguresc sau ciorbă de pește. În ultima zi, duminică, 7 iulie, pentru a marca ediția aniversară, 10 bucătari multi-premiați vor veni în Muzeul ASTRA pentru a găti 10 preparate specific maghiare.

 

Stand-Up Comedy 

Actorul Cosmin Nedelcu, cunoscut publicului larg ca Micutzu, ajunge la Sibiu cu show-ul ”Zâmbete și empatie” în 8 și 9 iulie, de la ora 21:00, la PIANO. Îi vor fi alături Claudiu și Geo, iar împreună vă pregătesc un spectacol de o oră și jumătate în care principalele ingrediente sunt umorul spumos și glumele tari. Prețul biletelor variază între 34 și 55 RON, în funcție de categorie. Un show de stand-up comedy care vă va transforma în mod miraculos începutul greu de săptămână.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.