Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/07/2019
Arhiva Zile si Nopti

MANUELA HĂRĂBOR | Valoarea experienţei de viaţă pentru actori

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii MANUELA HĂRĂBOR | Valoarea experienţei de viaţă pentru actori Share MANUELA HĂRĂBOR | Valoarea experienţei de viaţă pentru actori


Toată experienţa pe care am acumulat-o rămâne în noi. Cât înţelegem să învăţăm fiecare din ea reprezintă o libertate pe care Dumnezeu ţi-o dă. Înveţi sau nu înveţi. Nu te împinge nimeni de la spate să înveţi ceva anume, e o libertate fantastică pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Eu am acumulat tot ce-am trăit, şi bune, şi mai puţin bune, şi le-am înmagazinat în mine.

Am 51 de ani deci eu nu mai sunt în niciun caz Manuela care filma la 18 ani “Pădureanca” ci sunt un cumul a tot ce-am trăit de la o vârstă fragedă până acum. Ori asta e frumuseţea acestei meserii, că atunci când faci cunoştinţă cu un text nou, cu un personaj nou, ies la suprafaţă toate experienţele pe care le-ai trăit şi ştii să pui atunci în el cum tu ai simţit odată “aşa” sau cum tu ai acţionat atunci “aşa”.

Personajul pe care spectatorul îl vede pe scenă e un cumul între datele pe care ţi le dă scriitorul, nu ştiu în ce măsură, poate 30%, dar 70% din punctul meu de vedere este subtextul care vine din cum îţi imaginezi şi cum îţi descrii tu personajul, plus tot ce-ai trăit tu până la momentul respectiv. Că altfel n-am putea fi adevăraţi, altfel am fi nişte roboţi care redau ceva şi atunci nici n-ar mai trebui să existe spectacole de teatru că fiecare om are imaginaţie, ia o carte, citeşte, şi îşi vede spectacolul sau filmul personal. Ăsta e şi scopul pentru care eu cred că noi existăm în această meserie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.