Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cu drag, despre Fondul Jazz in the Park

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cu drag, despre Fondul Jazz in the Park Share Cu drag, despre Fondul Jazz in the Park


Probabil unii dintre voi știu că în fiecare an, din 2015 încoace, Jazz in the Park și Fondul Jazz in the Park merg mână în mână. Încă de la început, ne-am dorit ca Jazz in the Park să devină mai mult decât un eveniment muzical, motiv pentru care de fiecare dată am încercat să inițiem proiecte conexe care să aducă plus valoare comunității locale.

O inițiativă de acest tip este și Fondul Jazz in the Park, inițiativă pe care am pus-o în practică pentru prima dată la cea de-a treia ediție Jazz in the Park și care este susținută anul acesta de către Mega Image. Prin intermediul Fondului, ne-am propus să susținem diferite proiecte culturale, artistice și sociale, cu ajutorul comunității festivalului. Astfel, în fiecare an alegeam o serie de proiecte pe care publicul nostru poate să le susțină cumpărându-și un bilet neobligatoriu la Jazz in the Park.

De ce îi spunem „bilet neobligatoriu”? Pentru că Jazz in the Park este un eveniment dedicat orașului și al orașului, iar din acest motiv toate concertele din Parcul Central sunt cu intrare liberă, fiind la dispoziția tuturor celor care vor să se bucure de festival alături de prietenii lor. Dar, în egală măsură, dacă vor să susțină inițiativele și cauzele în care credem, atunci pot să contribuie la Fondul Jazz in the Park prin acest bilet neobligatoriu care anul acesta are o valoare de 20 de lei. În schimb, fiecare susținător primește o brățară oficială și satisfacția că acei 20 de lei, adunați cu alți 20 de lei și tot așa, vor ajunge în final să ajute la implementarea unor proiecte care transformă orașul în bine. Cumva, întregul concept merge pe ideea că „dar din dar se face rai”. Și atunci când contribuim cu toții pentru un bine comun, lucrurile prind un contur extrem de frumos.

Proiectele pe care le susținem anul acesta sunt de natură socio-culturală și își doresc să îi apropie pe oameni de artă, într-un fel sau altul:

 

Voucherul cultural, inițiat de Centrul Cultural Clujean. Prin intermediul voucherului, oamenii mai puțin norocoși din punct de vedere financiar vor avea ocazia să participe gratuit la evenimentele culturale clujene. Parctic, cumpărându-ți un bilet neobligatoriu la festival e ca și cum i-ai cumpăra cuiva un bilet la film, la teatru sau la un concert.

 

Terapie prin artă by Create.Act.Enjoy, un program gândit special pentru oamenii internați în spitale. Create.Act.Enjoy organizează aceste sesiuni de terapie prin artă care reușesc să îmbunătățească starea morală a pacienților din România, prin intermediul unor momente de improvizație cu diferite personaje de teatru precum mimi, bufoni, persoanaje de epocă și așa mai departe. Treptat, proiectul lor a crescut, ajungând anul acesta în spitale din întreaga țară, nu doar din Cluj-Napoca. Împreună putem contribui la înmulțirea numărului de zâmbete din spitale.

 

Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică, un proiect al echipei REACTOR de creație și experiment. Mergând mai mult în direcția culturală, proiectul celor de la Reactor își dorește să susțină tinerii dramaturgi în devenire, oferindu-le un cadru, un spațiu și îndrumarea necesară pentru a-și construi identitatea profesională. Și credem că e important să ne alăturăm acestui demers, având în vedere că teatrul, ca orice tip de artă, poate schimba lumea din jur. Și ce mod mai bun de a susține arta, dacă nu prin încurajarea vocilor noi, proaspete, care pot să portretizeze lumea într-un mod inedit?

Astfel, Fondul Jazz in the Park reușește să devină un instrument important în dezvoltarea unor proiecte, dar și în consolidarea comunității locale, aducând oamenii împreună și încurajându-i să contribuie la materializarea unor inițiative menite să-și lase amprenta asupra orașului, în cel mai pozitiv mod.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.