Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 21-27 iunie 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 21-27 iunie 2019 Share 3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 21-27 iunie 2019


Horia Ghibuţiu are 3 recomandări pentru noi!

Sâmbătă, 22 iunie, ora 17.00 – Marșul Bucharest Pride 2019, Calea Victoriei

Marșul Bucharest Pride este, presupunând că mai e cineva care nu știe asta, evenimentul central din cadrul Festivalului Bucharest Pride 2019, organizat de Asociatia Accept. Organizatorii zic așa: „La Bucharest Pride 2019 facem petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei.

Vino să te bucuri alături de prima generație care iubește liber, la 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relațiile între persone de același sex”. Eu zic așa: am fost, cu mai bine de un deceniu în urmă, la Viena fix în timpul unei parade gay și nu m-a impresionat doar show-ul stradal, ci și simpatia de care s-au bucurat participanții printre spectatorii de pe amrgine.

Am dansat, am văzut pancarte pe care scria „What a day to be gay”, dar, mai presus de orice, am văzut toleranță și empatie, ceea ce mi-ar plăcea să se întâmple și-n orașul meu.

Sâmbătă, 22 iunie, ora 21.30 – Stand-up cu Sergiu, Natanticu și Sorin!, la Comics Club

Terasa de la Comics Club vă așteaptă sâmbătă seara, pe răcoare, la niște opening acts cu doi băieți promițători, Alex Cazacu și Victor Băra, după care vor confisca scena consacrații Sergiu Floroaia, Cosmin Natanticu și Sorin Pîrcălab. Bun de tot, dacă rămâneți în oraș, e de urmărit.

Duminică, 23 iunie, ora 11.00 – Richard 3, la Bulandra

O reprezentație la matineu, care merită revăzută – în cazul în care ați apucat deja să mergeți la unul dintre cele mai importante spectacole ale stagiunii, dintr-un motiv pe care îl explică însuși regizorul Andrei Șerban: „datorită evenimentelor recente, orice referire la personajul politic Liviu Dragnea şi-a pierdut raţiunea de a exista în spectacolul nostru cu Richard 3 şi prin urmare a fost eliminată. Spectacolul include noi elemente politice”. Deci, un nou Richard, nu-l ratați, rămâne valabil ce am consemnat la premieră: „Andrei Șerban face din „Richard 3” nu numai cel mai puternic protest din iarna vrajbei noastre, ci și o măiastră – și amuțitoare – caricatură a lumii sumbre de azi. Într-o singură lună, Andrei Șerban, cel mai important regizor român al tuturor timpurilor, pune în scenă pe repede înainte un spectaculos tablou al lumii moderne, înnobilat de jocul excepțional al unor actori redefiniți”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.