Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Unde mergem la mare vara aceasta: România, Grecia, Turcia sau Israel?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Unde mergem la mare vara aceasta: România, Grecia, Turcia sau Israel? Share Unde mergem la mare vara aceasta: România, Grecia, Turcia sau Israel?


Atunci când vine vorba de vacanțe, posibilitățile sunt infinite. Visăm la plaje exotice, nisip fin, ape turcoaz, soare din plin, șezlonguri, umbreluțe, mâncăruri delicioase, plimbări pe faleză și peisaje de pus în rame. În loc să întoarceți globul pământesc pe toate fețele în căutarea unei destinații, mai bine luați aminte la recomandările noastre: locuri de vis din România, Grecia, Turcia și Israel, cu plaje de top și orașe numai bune de cutreierat. În plus, nu lipsesc festivalurile de muzică și gastronomia locală cu preparate delicioase. Sa înceapă vacanța!

 

În plin sezon estival, litoralul românesc e neîncăpător, iar plajele sunt arhipline. În 2019, doar trei plaje din România au obținut prestigiosul Steag Albastru: plaja Vega Vintage din Mamaia și plajele Phoenicia și Marina Regia din Năvodari. Aici confortul și calitatea sunt garantate. Cu toate acestea, la fel de mulți turiști se îndreaptă și spre alte plaje din Mamaia, Neptun, Costinești sau Vama Veche. Tot mai mulți turiști vin la Constanța atrași și de anvergura festivalurilor de muzică, precum Neversea (4-7 iulie, Neversea Beach) și Sunwaves (15-20 august, Aza Beach).

Grecia, cea mai populară destinație externă de vacanță pentru români. Arhitectura, plajele, gastronomia și ospitalitatea grecilor sunt motivele pentru care în această țară ajung într-un singur an peste 30 de milioane de turiști. Publicația ”The Telegraph” a inclus printre cele mai frumoase plaje din Grecia: Myrthos Beach de pe insula Kefalonia, cu nisip al și apă cristalină, Sarakiniko Beach de pe insula Milos, cu roci mari albe care contrastează cu apele albastre ale mării, plaja Lalária de pe insula Skiathos, cu stânci abrupte și uriașe care ies din mare, plaja continentală Voidokilia, care seamănă cu litera greacă omega, plaja Grias to Pidima de pe insula Andros, cu plaje curate, stânci uriașe și păduri de pin, Shipwreck Beach de pe insula Zakynthos, cea mai fotografiată plajă din Grecia, plaja Halikoúnas de pe insula Corfu, ideală pentru cei care preferă o plajă sălbatică, fără prea multă amenajări, plaja Kamári de pe insula Santorini, acoperită de nisip negru. În ceea ce privește gastronomia, aveți la dispozitie zeci de tipuri de salate cu brânză feta, fructe de mare, gyros sau souvlaki. La deserturi, puteți încerca loukoumi sau kourabiedes. 

Din Sibiu, direct pe plajă în Antalya, în doar două ore. Pe toată perioada verii, Sibiul e conectat de ”Riviera turcească” prin două zboruri săptămânale. Recunoscută drept cea mai populară destinație de vacanță a turcilor, Antalya e un paradis al plajelor, sporturilor nautice și gastronomiei. Zona turistică Antalya cuprinde zeci de kilometri de plajă: de la Konyaalti Beach, Lara și Kapuz Kaldiran Beach, aflate la mică distanță de oraș, până la plajele sălbatice din Kemer sau plajele cu nisip fin din Belek, Side și Alanya. Pentru gurmanzi e un excelent prilej de a savura preparate din gastronomia otomană pe baza de carne, pește și legume, printre cele mai populare fiind menemen, sis kebab, patlican kebab sau mercimek koftesi. Nu trebuie să ratați celebra cafea turcească preparată tradițional ”la nisip”, alături de unul din savuroasele deserturi, precum baclavaua sau kadayif. Un lucru interesant la Antalya, e combinația de mare cu munte. Chiar dacă majoritatea hotelurilor se află pe plajă, iar turiștii aleg să-și petreacă cea mai mare parte a timpului aici, o plimbare pe munte e de neratat. O altă opțiune interesantă e mini croaziera pe mare, care durează aproximativ 5 ore.

Plaje diverse, mult soare și distracție nelimitată în ”New York-ul” de pe malul Mediteranei. Un alt oraș de care Sibiul e legat în mod direct pe calea aerului e Tel Aviv, o destinație de plajă excelentă, un oraș în care nopțile de distracție se continuă și după ce se crapă de ziuă. Metzitzim Beach, Hilton Beach, Gordon Beach, Banana Beach sau Alma Beach sunt doar câteva dintre plajele Tel Aviv-ului, din cei 16 km de plaje amenajate. Seara te poți retrage pe Rothschild Boulevard, cea mai frumoasă stradă din Tel Aviv, unde găsești numeroase cafenele, cluburi și terase. De neratat sunt și orașul vechi Jaffa, cocoțat pe o stâncă ce se reflectă în mare, piața Carmel sau o plimbare lungă pe Tel Aviv Promenade. La aproximativ 100 de km de Tel Aviv, se află Haifa, care în traducere înseamnă ”coasta minunată”, de unde nu lipsesc plajele cu vegetație luxuriantă, nisipul auriu și apele turcoaz.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.