Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Noua dimensiune” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Noua dimensiune” de Mitichi Share ”Noua dimensiune” de Mitichi


Am mai vorbit în trecut despre modă ca industrie, despre piețele de consum și despre consecințele pe care întreg fenomenul îl are la nivel global. Moda este una dintre industriile cu cea mai ridicată rată de poluare. Unele voci poziționează moda pe locul doi între cele mai poluatoare industrii. Organizații non profit dar și corporațiile investesc în campanii de conștientizare și chiar în cercetare pentru a reduce nivelul de poluare. Tot mai mulți designeri independenți își gândesc noile colecții în acord cu mesajele de conștientizare pe care le transmite atât piața cât și marii jucători.

Cu tot acest context internațional, ne aliniem și noi la Sibiu, vom face un pas important în Feeric Fashion Week, spre o industrie sustenabilă, promovând și organizând evenimente în acord cu toate demersurile internaționale. Vom face apel la toate resursele apropiate, activând fiecare zonă ce poate fi un model de consum responsabil, sau de producție cu finalitate pozitivă în raport cu mediul.

Sub sloganul personal “Consume less, pollute less!” Landiana, vicepreședinte Feeric Fashion Week dezvăluie în imagini, în expoziția cu același nume, cum a reușit să capteze atenția fotografilor și a celor mai importanți editori de modă de la reviste precum Vogue, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar și multe altele, folosind aceleași articole în sezoane diferite fiind doar stilizate diferit. Ca urmare prin creativitate Landiana arată că poți reduce consumul de haine, și dacă fiecare dintre noi își folosește resursa creativă  consecințele la nivel global vor fi însemnate.

Ocantos, brandul Argentinian care vine pentru al 4lea an consecutiv la Feeric Fashion Week folosește materiale organice pictate manual de către artistul plastic Eduardo Perez Gonzalez Ocantos.  În plus, în această ediție lâna de lamă este unul dintre materialele noi, procesate prin metode tradiționale.

Istitutul Europeo de Design aduce în premieră în România o colecție în întregime sustenabilă, prezentată la Pitti Uomo în Florența, și tot împreună cu IED si V fair am construit mai mult decât un eveniment. Încă din luna mai am declanșat o competiție de design sustenabil dedicate exclusive designerilor români. 10 finaliști vor fi aleși pentru a-și prezenta creațiile în cadrul Feeric Fashion Week. Câștigătorul acestei competiții primește o bursă de școlarizare gratuită în Barcelona.

Am început să facem primii pași conștienți într-o direcție globală responsabilă față de mediu. Fie ca această ediție de Feeric Fashion Week să genereze în conștiința participantilor un impact pozitiv ce poate schimba pas cu pas obiceiul de consum.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.