Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | REȘIȚA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | REȘIȚA Share Idei de city break | REȘIȚA


De ce merită vizitat?

Pentru Muzeul Locomotivelor cu Abur, amplasat în aer liber și care deține 16 tipuri de locomotive făcute de-a lungul timpului în uzinele orașului.

 

Reșița a fost, înainte de 1990, un oraș industrial vibrant. Una câte una, uzinele orașului s-au închis, iar odată cu dispariția lor, viața orașului pare că a apus. Cu toate că e genul de oraș pe care locuitorii își doresc să-l părăsească, iar turiștii îl ocolesc, o vizită în Reșița vă poate schimba părerea. Principala atracție a orașului e Muzeul Locomotivelor cu Abur. Intrarea e liberă, iar printre exponate se numără și prima locomotivă construită la Reșița, în 1872. La orice plimbare prin centrul orașului și nu numai, veți observa numeroase clădiri construite în comunism. Ba chiar, orașul deține și un muzeu unde puteți vedea televizoare cu mileuri, mașini de cusut, radiouri și tot felul de rămășițe rămase din perioada comunistă. E vorba de Muzeul Banatului Montan. În ultimii ani, orașul încearcă din răsputeri să se reinventeze. Așa a apărut și Custom Reșița, un festival organizat în Poiana Golului, între 5 și 7 iulie. În acest an, pe scenă vor evolua artiști, precum John Newman, Uriah Heep sau Emir Kusturica.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.