Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | COIMBRA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | COIMBRA Share Idei de city break | COIMBRA


De ce merită vizitat?

Pentru viața universitară vibrantă și nenumăratele festivaluri din timpul verii, pentru străzile medievale, pentru colecția fantastică de catedrale, muzee și grădini.

 

Aflat pe drumul care leagă Lisabona de Porto și pe malurile râului Mondego, orașul Coimbra e renumit pentru Universitatea sa, una dintre cele mai vechi din Europa, care din vârf de deal arată ca o fortăreață care tronează deasupra orașului. Pentru a vizita principalele atracții ale orașului va trebui să explorați la pas străduțele înguste și întortocheate, care urcă și coboară abrupt, însă efortul merită din plin. În afară de Universitate, în centrul istoric mai puteți vizita trei dintre cele mai frumoase piețe ale orașului: Praça 8 de Maio, Praça do Comércio și Praça da República, dar și cele două catedrale Sé Nova și Sé Velha, Muzeul Național Machado de Castro, Porta și Torre de Almedina sau Grădina Botanică. Vă puteți încheia plimbarea cu o croazieră pe râul Mondego. În timpul verii, orașul portughez găzduiește numeroase festivaluri, precum Festivalul de Arte sau cel Medieval. Dulciurile și muzica fado au rădăcini adânci în Coimbra, așa că nu ezitați să vă bucurați de amândouă la restaurantele și terasele din zona centrală.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.