Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

#hailațară #județulSibiu #Alma Vii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #hailațară #județulSibiu #Alma Vii Share #hailațară #județulSibiu #Alma Vii


Călătorii secolului nostru caută mai degrabă liniștea unei vacanțe în senzații și stimuli, decât în contemplare. Tocmai de aceea, obiectivele turistice sunt îmbrăcate în experiențe și introduse în circuite de neratat. Alma Vii este unul dintre cele mai concludente exemple din Transilvania, despre cum se poate reabilita și readuce la viață un monument și, prin susținerea acestuia, o întreagă comunitate. Mihai Eminescu Trust a început lucrările de restaurare în 2008, dar nu doar a caselor, ci a întregii comunități implicate în munca de revitalizare a localității. Pentru că Fundația MET a realizat că, doar prin implicarea oamenilor locului, aceștia vor ajunge să creadă în proiect și să și-l asume.

În prezent, locuitorii din Alma Vii își așteaptă oaspeții în case tradiționale, amenajate ca atare, îi cinstesc cu delicatese locale, materializează experiențe inedite în atelierele de meșteșugari unde le oferă suveniruri create de ei. Din dorința locuitorilor și sprijinul financiar obținut din proiecte, a fost reabilitat ansamblul bisericii fortificate și transformat în „Centrul de interpretare a culturii tradiționale Alma Vii”, unde puteți urmări istoria localității, degusta produse locale și admira împrejurimile din turn. Urmăriți povestea pe www.almavii.ro și nu ezitați să vă bucurați de un pic de liniște la umbra viței de vie într-o curte pietruită, sorbind un pahar cu vin, sau de câte un concert la răcoarea bisericii fortificate, admirându-i bolțile înalte: @almaviiheritage

 

#sibiutourism

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.