Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Ediția aniversară a Zilelor Hungarikum, pregătită cu numeroase surprize

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ediția aniversară a Zilelor Hungarikum, pregătită cu numeroase surprize Share Ediția aniversară a Zilelor Hungarikum, pregătită cu numeroase surprize


Unul din cele mai vechi festivaluri gastronomice urbane din Sibiu, Zilele Hungarikum, va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019, în Muzeul ASTRA. Cea de-a zecea ediție va veni către publicul său cu mai multe surprize.

Ca o noutate, cea de-a zecea ediție a evenimentului va prezenta în deschidere un spectacol remarcabil al Ansamblului Bekecs din județul Mureș, ce va avea loc în Sala Thalia, pe 4 iulie, de la ora 19:00. Spectacolul va fi urmat de o recepție cu gusturi maghiare, iar intrarea va fi liberă pentru întregul moment. Totodată, împreună cu Muzeul Astra și în Pavilionul acesteia, Sala Auditorium, organizatorii vor prezenta traducerea în limba română a celei mai vechi cărți de rețete din Transilvania. Autorul traducerii este profesor doctor în istorie și va fi prezent la Sibiu.

Desigur, evenimentele consacrate deja ale festivalului vor fi și de această dată prezente. Programul va cuprinde vernisaje de expoziții, evenimente pentru copii, concerte în aer liber, construcția iurtei, târgul creatorilor și meșterilor populari, târgul gastro-turistic ambele cu specific maghiar și mult îndrăgitul Concurs de gătit la ceaun.

10/10/10

Zilele Hungarikum invită pentru ediția aniversară un număr de zece chefi maghiari din Ungaria și România care vor găti zece preparate cu specific ungurești. Acestea vor putea fi degustate de publicul larg duminică, 7 iulie, la Târgul de țară din Muzeul Astra.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.