Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Propunerile Zile și Nopți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Propunerile Zile și Nopți Share Propunerile Zile și Nopți


În timpul verii e foarte greu să ții minte toate evenimentele care se desfășoară prin Sibiu. Ba o proiecție de film în aer liber, ba un concert seara în club, ba un spectacol de teatru la care ți-ai tot spus că o să ajungi. Îți facem noi agenda cu cele mai bune recomandări.

 

Festivalul Filmului European

Filmele europene iau cu asalt Sibiul! Festivalul Filmului European se deschide vineri, 28 iunie, ora 19:00, cu alegoria italiană ”Fericit ca Lazăr”, în regia lui Alice Rohrwacher, film selecționat în 2018 în competiție la Festivalul de film de la Cannes, unde a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun scenariu. Programul continuă sâmbătă, de la ora 14:00 și duminică, de la ora 15:00, cu alte șase filme care în complicatul context actual european, oferă o mai bună înțelegere a societății contemporane și multiple răspunsuri la întrebarea ”Încotro merge, de fapt, Europa?”. Festivalul se va desfășura la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, iar intrarea e liberă.

 

Concert Phoenix 

Înființată în urmă cu 57 de ani, trupa Phoenix, legenda muzicii rock românești, revine pe scenă în fața fanilor sibieni, la Oldies Pub, sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19:00. Cu un stil aparte, inspirat de rock-ul clasic de peste hotare, dar șlefuit ”românește”, trupa Phoenix are câteva hituri pe care cu siguranță le puteți fredona la orice oră din zi sau noapte: ”Andrii Popa”, ”Fată verde”, ”Fie să renască” sau ”În umbra marelui URSS”. Pentru cine știe să asculte, Phoenix are suficiente povești muzicale de oferit.

 

Electra

Actorii Teatrului Național ”Radu Stanca” nu se despart de scenă nici după terminarea FITS-ului. În această vară sunt programate aproximativ 20 de spectacole. Unul dintre ele e ”Electra” în regia lui Mihai Măniuțiu, a cărui reprezentație va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 19:00. Spectacolul propune o întâlnire inedită între texte din marea tragedie greacă, fondatoare ale marilor mituri culturale europene și muzica populară maramureșană, interpretată live de Grupul Iza. ”Electra” readuce în prezent o mitologie fabuloasă, provocând crearea unui spațiu al confluențelor arhaice. Din distribuție fac parte, printre alții: Marian Râlea, Ofelia Popii și Mariana Mihu.

 

Sibiu Sands 

A șaptea ediție a turneului de volei pe plajă, Sibiu Sands, revine în Piața Mică, între 4 și 7 iulie, cu un număr mare de echipe care vor performa în fața comunității sibiene. Categoriile de anul acesta sunt împărțite în OPEN Feminin și OPEN Masculin. Sibiu Sands e primul turneu de volei pe plajă organizat pe un teren amenajat de la zero într-o zonă istorică, din România. La ediția din 2018 au fost prezente 35 de echipe. Pentru spectatori vor fi amenajate tribune, iar intrarea este gratuită.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.