Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cum consumăm înghețata fără a ne pune în pericol silueta?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum consumăm înghețata fără a ne pune în pericol silueta? Share Cum consumăm înghețata fără a ne pune în pericol silueta?


Colorată, albă sau neagră, dulce sau acrișoară, cu fructe sau topping, cu pudră de fistic, migdale sau alune, cu înveliș de ciocolată sau vanilie, la cornet, pe băț sau la pahar, înghețata e unul dintre cele mai consumate deserturi în zilele călduroase de vară.

Dar știați că e și unul dintre cele mai recomandate dulciuri chiar și de către medicii nutriționiști? Înghețata e un amestec de lapte cu zahăr, din care zahărul se absoarbe lent, de aceea e desertul cel mai sigur pentru siluetă cu condiția să alegeți varianta fără prea multe topping-uri sau alune. Înghețata hidratează, răcorește, satisface pofta de dulce, e o sursă bogată de calciu și consumată cu moderație nu influențează greutatea.

În plus, un lucru mai puțin cunoscut e faptul că în procesul de fabricație lichidul din care se face înghețata e aerat, adică injectat cu aer. Asta înseamnă că înghețata are un volum mare, dar o greutate mică, adică avem impresia că mâncăm mult, dar de fapt totul e expandat. Și așa cum știm, aerul are zero calorii.

Înghețata e un exemplu de aliment cu densitate calorică mică. Și avantajele nu se opresc aici: consistența ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea consumul de înghețată ne dă o stare de bine. Specialiștii atrag însă atenția asupra cantității: nu mai mult de două cupe pe zi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.