Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 to do Share 3 to do


Sâmbătă, 22 iunie, ora 09:00 – Crosul ”Epilepsy Challenge”, la Muzeul ASTRA

Prin crosul Epilepsy Challenge de 5 km care va avea loc în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, organizatorii își propun să adune fonduri pentru achiziționarea a patru aparate video EEG prin care să dezvolte rețeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie. Astfel, mai mulți oameni care suferă de această boală fără să știe sau care călătoresc sute de km pentru o consultație, vor putea fi diagnosticați, tratați și monitorizați mult mai ușor, rapid și corect.

 

De marți până duminică, 25-30 iunie – Caravana Metropolis, în Piața Mică

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce la Sibiu, în Piața Mică, pentru a aduce pe un ecran gonflabil imens de 120 de mp, unele dintre cele mai bune filme europene. Selecția include șase filme care vor fi proiectate în șase zile, de la ora 21:30. Primul pe listă e documentarul ”Chipuri, Locuri” (r. Agnes Varda). Programul continuă cu comedia ”În libertate” (r. Pierre Salvadori) și drama ”Războiul rece” (r. Pawel Pawlikowski), care a strâns un palmares impresionant de premii, printre care și un OSCAR. Pentru a marca programul SRGE, vor fi proiectate și trei filme mai vechi: ”Volver” (r. Pedro Almodovar), ”Soul Kitchen” (r. Fatih Akin) și ”Willy Wonka și Fabrica de ciocolată” (r. Mel Stuart). Accesul la toate proiecțiile e gratuit.

 

Între 23-30 iunie – Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane

Odată cu încheierea stagiunii, Filarmonica de Stat Sibiu dă startul concertelor estivale din cadrul celei de-a XVI-a ediții a proiectului Zilele Muzicale Româno-Americane, care va avea loc între 23 și 30 iunie. Printre invitații de marcă se numără trompetistul Alexandru Szasz, violonistul Daniel Szasz, pianistul Yakov Kasman, violoncelistul Makcim Fernandez-Samodaiev, clarinetistul Ciprian Dancu, US Air Force Academy Band Brass Quintet și dirijorul Scott Speck. Seria de concerte ia start duminică, 23 iunie, de la ora 19:00, la Biblioteca Astra. Următoarele două concerte vor avea loc la Sala Thalia, în 25 și 27 iunie, de la ora 19:00. Evenimentul va culmina în 30 iunie, de la ora 20:00, cu tradiționalul concert în aer liber din Piața Mare: Concert simfonic extraordinar ”Symphonic Dances”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.