Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Teatru: NIMIC dar parcă-mi vine să mor 20 iunie la Sala Studio

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatru: NIMIC dar parcă-mi vine să mor 20 iunie la Sala Studio Share Teatru: NIMIC dar parcă-mi vine să mor 20 iunie la Sala Studio


Compania 4.0, ARENA – asociație culturală si Teatrul Odeon prezintă joi, 20 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio, spectacolul Nimic, dar parcă-mi vine să mor, în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

Regie: Vlad Chiriță
Text: Vlad Chiriță și Valentina Zaharia
Coregrafie: Cristian Nanculescu
Cu: Valentina Zaharia, Maxime Touron, Julien Tanner, Aboubacar Ladji Yattabari, Michael Vasilescu, Cristian Nanculescu
Muzica: Matías Eli Gala
Dramaturgie: Lucas Faugère
Light and sound design: François Mallebay
Manager de proiect: Doina Dogaroiu

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 , cu sprijinul Guvernul României, Institutului Cultural Român, Institutul Francez, Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères, UNITERDurata: 1h 30 minPrețul biletelor: 25 lei, 15 leiSingură în mijlocul deșertului, o femeie se târăște încet, foarte încet. Ține în brațe o bucată de cârpă înfășurată. Îi vorbește parcă pentru a-și face curaj în încercarea disperată de a găsi un sens în mijlocul deșertului nesfârșit. Solul arid îi arde genunchii, iar aerul uscat este populat cu halucinații, cu figuri din trecut care o vizitează și uneori parcă o încurajează.

De la satele distruse la taberele de refugiați, și de acolo în exil, spectatorul încearcă să urmărească o mama alături de fiica ei și relația lor fuzională si parcă imposibilă într-o lume de după război. Toată lumea este vinovată în această poveste complexă și tulburătoare, în care fiecare personaj trebuie să se confrunte cu amintirea și uitarea – a Istoriei şi a naraţiunii proprii.

Vlad Chiriță este regizor, dramaturg, performer si artist video care trăiește între Paris şi București. După un master de regie de teatru şi dramaturgie la Universitatea Paris X Nanterre, colaborează cu o serie de artişti precum Éric Vigner, Tino Sehgal, Olivier Dubois și alții. În 2015 creează la Paris Compania 4.0 si demarează o serie de proiecte transdisciplinare, la frontiera dintre teatru, dans și noi tehnologii. Începe din 2019 să colaboreze cu Asociația Arena. Asociaţie fondată în 2011 ce a realizat peste 10 spectacole de teatru, dar și evenimente conexe bine primite atât de publicul larg cât și de specialiști, dovada fiind numeroasele selecții în Festivalul Național de Teatru.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.