Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Știi cîte tipuri de bere sunt?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Știi cîte tipuri de bere sunt? Share Știi cîte tipuri de bere sunt?


Tipuri de bere

În funcție de temperatura de fermentație, berea poate fi împărțită în două categorii:

Bere de fermentație joasă sau Lager obținută prin fermentarea drojdiei mai întâi, 7 – 10 zile, la o temperatură de 5 – 13°C, mai apoi la o temperatură de 0 – 2°C. Se servește la 5°C. Această categorie de bere include:

Pilsner Lager, foarte populară, 4 % alcool și reflexe aurii, de la malțul deschis la culoare. Are o aromă discretă cu note de hamei. Compoziția și spumă sunt mai ușoare decât la alte tipuri de bere.

Special Lager, 5 % alcool și culoare aurie cu accente de chihlimbar. Gustul este bogat, de malț și hamei nobil.

Extra Lager, 6-7% alcool și culoare aurie cu accente de cupru datorate malțului prăjit. Spumă este cremoasă, iar gustul este intens și puțin amărui, aromă persistând în gură după servire.

Bock și Black, 5% alcool, este o bere neagră, cu accente brune. Are o aromă puternică și amăruie, cu o spumă cremoasă. Se servește la 8°C.

 

Berea Ale, de fermentație înaltă care durează de la 3 la 6 zile, la o temperatură între 14 și 25°C. Se obțin următoarele beri cu un gust mai complex, arome fructate și mai cremoase, ce se servesc la 6°C:

Ale, 5-6 % alcool și culori de la auriu pal, la cupru sau chiar roșu. Are o aromă complexă de drojdie și fructe fermentate.

Abbey, 6,5 % alcool, culoarea este ușor brună, iar gustul intens aduce a fructe cum sunt banana sau mărul.

Black Stout este așa-numită bere brună, de culoare închisă și gust intens, cu aromă de cafea. Se poate servi la 8 -10°C.

 

Alte tipuri de bere sunt:

Berea din grâu, 6 % alcool, are deobicei un aspect tulbure pentru că se găsește preponderent în varianta nefiltrată și o puternică aromă de cereal.

Berea fără alcool, de culoare aurie, este o bere de fermentare joasă și poate fi obținută prin două metode: fie prin oprirea fermentației, fie prin îndepărtatea alcoolului.

Berea de fermentație spontană nu necesită adaos de drojdie pentru că mustul este doar expus la aer. Are puțin acid și mai puțină spumă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.