Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | VINE VARA. NU-I CA IARNA.

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | VINE VARA. NU-I CA IARNA. Share Salut București | VINE VARA. NU-I CA IARNA.


Asta e sigur. Fiindcă am început să fim bombardaţi din toate direcţiile de semnale că ar trebui să ieșim afară. Din găoacea socială și confortul FB în lumea reală, din casă în parcuri, din mașină pe bicicletă, din sălile de spectacol în spaţiile în aer liber, din București înspre locuri noi și proaspete, de la serviciu în vacanţă. Spiritul estival se insinuează cu obstinaţie. iar noi, din oameni serioși, devenim… aventuroși.

La Arene, B.U.G. Mafia ne îndeamnă să facem gălăgie, pădurile din jur se populează cu amatorii de party-uri, Connect-R ne amintește la Sala Palatului că ‘vara nu se doarme’, DJ-ii sunt gata să anime ambarcaţiunile de pe lacul Herăstrău, teatrul se mută în amfiteatru (TNB) iar filmele pot fi văzute nu doar în mall-uri ci și în grădini pline de verdeaţă.

Bucureștiul se pregătește de vară. Este suficient pentru noi, bucureștenii? Aparent nu, căci ne-am făcut provizii la Bookfest și ne gândim deja cum vom citi relaxaţi pe plajă, nu mai vrem Shakespeare ci balade cântate la chitară la focul de tabără, și ne-am săturat de conduita impusă de job și visăm să ne eliberăm la Untold sau Neversea. Visăm să auzim corul Filarmonicii înlocuit de cel al caprelor negre din Retezat sau al damzelelor din cluburile de pe litoral, fantazăm despre cum copiii ne vor lăsa să ne priască șpriţul pe marginea piscinei și sperăm că vom avea la sfârșit mai multe poze despre experienţele noastre exotice decât prietenii de pe FB. Și… dușmanii? Să moară de invidie. Fără discuţie, avem nevoie de un pitstop pentru realimentare și tonifiere. doar că… vara durează întotdeauna enervant de mult în raport cu numărul meschin al zilelor noastre de vacanţă și vom ajunge să revenim tot în București. Deci, chiar dacă se apropie sezonul vacanţelor, nu lăsaţi să treacă experienţele pe care continuă să vi le ofere orașul.

Profitaţi de ultimele noutăţi din stagiune precum “Nevermore”-ul de la Teatrul Mic cu Vlad Logigan în rolul lui E.A. Poe (7/8 iunie) sau “Cum să fac să fiu cu tine?” după Cehov de la Teatrul Nou (11 iunie) și aveţi niţică răbdare căci veţi avea ocazia să vedeţi și parte din filmele importante din TIFF, ca “Parking”-ul lui Tudor Giurgiu (14 iunie), “Dolor y gloria” al lui Almodóvar sau “La Gomera” lui Porumboiu. Nu ne plictisim vara asta.

Ioan Big

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.