Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 7-13 iunie 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 7-13 iunie 2019 Share 3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 7-13 iunie 2019


3 recomandări de Horia Ghibuţiu. Uite ce ne-a pregătit!

Vineri, 7 iunie, ora 20.00 – Balul Bucureştiului Interbelic, la Cercul Militar Național

Un eveniment fain și cu totul special, care dă startul petrecerilor stilate ale verii. Organizatorii vă așteaptă în decorul de poveste al Sălii Bizantine de la Cercul Militar Naţional, unde veți putea trăi aievea spiritul balurilor din anii ’20 şi ‘30. Dacă știți tango, foxtrot sau charleston, puteți intra în competiția, dotată cu ispititoare premii, rezervată dansatorilor. Dacă vă dați silința și vă creați ori procurați un costum de epocă, există un concurs și pentru premii retro. Iar dacă vreți să vă bucurați pur și simplu de o seară deosebită, tot aici vă îndemn să mergeți!

3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 7-13 iunie 2019

Joi, 13 iunie, ora 19.00 – Lansarea romanului „Să nu râzi” de Raluca Feher, la Seneca AntiCafe

Raluca Feher e un om mișto, pe care sunt onorat să-l cunosc. Mergeți la această lansare, luați-i cartea, că uite ce fain zice Mihaela Miroiu: „Să nu râdeți…. Dar nici nu o să puteți. Cartea asta doare, exasperează. O iubire maternă, ca o ură grea. Ura că nu ești cenușăreasa, oricâți pantofi ai, că universul nu se orânduiește în cercuri concentrice de răsplăți. Că nu stă drepți, la ordinele tale. Pe care nu știi să le dai, fiindcă ai pus re-ul înaintea sentimentului. Fiindcă ai numai răspunsuri și nicio întrebare. Fiindcă virtutea principală pe care o corcolești la piept este despre ce nu ești și ce nu poți, într-o lume care conspiră împotriva ta. A ta, Buricul absolut al pământului. Mama, Gaia, Glia. Tellus Mater. Pântec și mormânt. Nu. Nu o să râdeți. Dar cred că veți simți, trăi, înțelege mai bine fatal/ismul. Cordonul ombilical netăiat la timp de sabia Liberului Arbitru. Personajul acela lipsă din cultura noastră mioritică. Personajul după care tânjim până la ștreangul în care ne atârnăm propria neputință. Să nu râzi :(( este o experiență limită, ascunsă de obicei de mituri și tăceri. Doare, exasperează. Eliberează”.

3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 7-13 iunie 2019

Joi, 13 iunie, ora 21.30 – Teo, Vio și Costel, la Berăria H

Băieții ăștia sunt trei dintre preferații mei din lumea stand-up-ului, genul acesta de divertisment care mă face să mă simt important ca un redactor la „New Yorker” când vă fac aceste recomandări despre chestii speciale din orașul meu. Pentru că joi e noua vineri, vă îndemn să vă petreceți o seară cu acești comedianți și n-o să vă pară rău.

3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 7-13 iunie 2019

Articol de Horia Ghibuţiu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.