Jucător la FC Hermannstadt din 1 iulie 2016, Ionuț Petrișor Petrescu a ajuns în aproape trei ani să fie foarte apreciat printre suporterii fotbalului sibian. Născut și crescut în Sibiu, Ionuț a ales să rămână aici, promovând pentru CSU Voința Sibiu și Măgura Cisnădie, înainte să ajungă la FC Hermannstadt, unde a promovat din Liga 3 în Liga 2, apoi din Liga 2 în Liga 1. A jucat finala Cupei României cu FC Hermannstadt, în mai 2018, pierdută în fața Universității Craiova cu 2-0 pe ”Arena Națională”.
Spune-mi ceva despre tine, ce nu știe toată lumea – o pasiune ascunsă, un obicei mai ciudat.
Nu știu dacă am o pasiune ascunsă sau nu am descoperit-o încă, dar ce pot să spun este că îmi place să-mi petrec timpul liber alături de soție și de prietenii mei.
Ai vreun loc preferat în care îți place să mergi din când în când? De ce ai ales acel loc?
Da, îmi place foarte mult la munte. De obicei merg la Păltiniș. Am și o pensiune unde obișnuiesc să merg. Am ales acest loc pentru aerul curat, pentru liniște și pentru că mă relaxează.
Care este ritualul tău înainte de meciuri?
Am un singur fix – mereu trebuie să intru pe terenul de joc cu piciorul drept, nu contează că este înaintea meciului, la încălzire sau înainte de a începe partida. În rest, mă pregătesc mental în vestiar și las totul să vină de la sine.
Cât de apreciat e fotbalul în Sibiu, la momentul actual?
Cu siguranță Sibiul este unul din primele trei orașe din țară în care oamenii sunt dornici de fotbal. Văd în fiecare zi alți suporteri la stadion care sunt cu sufletul lângă noi, iar pe rețelele de socializare nu mai vorbesc, sunt o mulțime care se bucură sau își spun ofurile. Se vede clar că sibienii iubesc fotbalul.
Ce ai fi fost, dacă nu ai fi devenit fotbalist?
Wow, nu știu ce să răspund la această întrebare pentru că gândul meu a fost și este doar la fotbal. Am terminat Facultatea de Științe Economice, probabil – la un moment dat – aș fi avut un post în domeniu.
Ce mesaj ai să le transmiți iubitorilor acestui sport din Sibiu?
În primul rând, vreau să le mulțumesc pentru toată susținerea lor, pentru toate drumurile făcute peste tot în țară, pentru toate emoțiile transmise din tribune către terenul de joc și totodată pentru toate eforturile și sacrificiile pe care le-au făcut. În al doilea rând, vreau să le spun că îmi pare foarte rău că nu au avut un stadion al lor în acest sezon, pentru că, e clar, ar fi fost mult mai mulți la fiecare meci.
Interviu realizat de Cristina Bălău