Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu | Mihaela Mondoc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu | Mihaela Mondoc Share Chestionar de #Sibiu | Mihaela Mondoc


Mamă. Copil etern. Femeie, nu Om. Muzeograf la Muzeul ASTRA. Colecția Port-Textile din N și V Transilvaniei. Coordonator al Programului de accesibilizare a informației culturale și patrimoniului muzeal pentru publicul atipic (cu dizabilități) și de conștientizare pentru cel tipic. Pui de Sibiu 100%, cu rădăcini în toate 4 zările și cu sufletul adânc ancorat în Transilvania Rock Society.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru oamenii faini, pe care îi întâlnești la tot pasul. Oameni sufletiști și dedicați, care proiectează și implementează schimbarea în bine.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Muzeul ASTRA, Muzeul Brukenthal și tot, absolut tot restul Sibiului.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu, mi-e cel mai aproape de suflet, pentru încărcătura cultural-emoțională pe care o poartă, deși, mulți nici nu își dau seama de asta.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Mereu, fără doar și poate, crestele munților, străjerii cărunți, a căror imagine mă fură de fiecare dată și aproape uit să virez dreapta spre Marele Markettown.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFIC SIBIULUI  Dulcele-acrișor al Hetsch-und-Petsch-ului (gemul de măceșe cum îl cunosc majoritatea) și straturile texturate ale găluștelor cu prune (gomboți prin alte locuri) care mi-au marcat copilăria.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI la She’s green, iar mâncarea de suflet la târgul producătorilor de la sala Transilvania, ambele, oricum, cu multă multă dragoste.

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Pescărușii care zboară deasupra castanilor în inima Transilvaniei.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Pentru că nu am avut niciodată curajul să urc în turnul Bisericii Evanghelice (e pe bucket list, promit), o să spun terasa Bibliotecii ASTRA, Corpul B, cu un latte migdalat de la Hug the Mug la purtător.

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Halele industriale, clădirile declarate monumente istorice care nu au fațada în prima linie, pe centru, gară… multe, multe.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Ancient meets old, meets new, meets you.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE O rețea a mijloacelor de transport în comun în adevăratul sens al cuvântului, calmul în trafic și rampa pentru scaunul rulant sau căruciorul bebelușului.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.