Ne place
Ne place că există câte un părculeț practic în fiecare cartier. Mai mic sau mai mare, cu locuri de joacă pentru copii sau efectiv doar două băncuțe pe care poți să stai dacă ai obosit în drum spre casă, cu plasele de cumpărături, sunt acolo, așteptând pe cineva pe care să relaxeze cu verdele cel mai frumos și pomii cu coroana bogată.
Ne place că – cel puțin unele dintre ele – sunt îngrijite și renovate adesea. Ca să nu dăm greș, ne vom referi la parcurile Tineretului și Sub Arini, ambele recent „toaletate” și îmbunătățite cu mici elemente, fie că vorbim de noi locuri de joacă sau de coșuri noi de baschet.
Ne place că sunt valorificate. În cele două parcuri mai sus menționate avem bucuria să găsim evenimente culturale, sportive, festivaluri. Chiar recent, Parcul Tineretului a fost inaugurat ca spațiu de festival și trebuie să spun că-i șade chiar bine. Desigur, parcul Sub Arini este deja veteran în acest sens, cu festivaluri de film în aer liber, maraton și concerte planificate an de an.
Ne place că tot mai des se preferă amenajarea unui mic parc, a unei zone verzi, în spațiile nefolosite ale orașului. Dacă se va implementa asta și în zonele mărginașe, vom ajunge probabil să avem un Sibiu mai verde, în care vom vedea alergători la prima oră, de ce nu, și prin Zona Industrială Vest.
Nu ne place
Nu ne place că băncile de cele mai multe ori sunt pline de mizerie și nimeni nu este delegat cu sarcina de a le curăța. Sau dacă cineva are această datorie, trebuie să spun că nu-și îndeplinește deloc cu brio task-ul.
Nu ne place că natura pe alocuri se cam pierde. Ceea ce obișnuia să fie un râu de toată frumusețea în Parcul Sub Arini, de-abia dacă se mai vede acum, iar gunoaiele pe care le găsim din când în când pe maluri cu siguranță cu fac bine naturii.
Nu ne place că nu sunt clar delimitate zonele pietonale de cele pentru bicicliști, iar accidentele se pot întâmpla oricând, așa cum, de-altfel, s-a și întâmplat chiar recent. Problema aici nu este la autorități ci la participanții la traficul prin natură. Dacă atât pietonii cât și bicicliștii ar fi puțin mai atenți, totul s-ar putea desfășura în cea mai frumoasă armonie.
Nu ne place că oamenii care își doresc mai degrabă să strice liniștea în loc să o conserve au toată libertatea să facă acest lucru, fără ca cineva să intervină. Scandalagii sau simpli să le spunem „băgători de seamă” se infiltrează de multe ori printre pașnicii iubitori de natură și distrug liniștea pentru care cu toții fugim în zone verzi.