Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Când alergăm, suntem propriile noastre cauze” de Smaranda Bălan

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Când alergăm, suntem propriile noastre cauze” de Smaranda Bălan Share ”Când alergăm, suntem propriile noastre cauze” de Smaranda Bălan


Știam că Maratonul Internațional Sibiu este despre disciplină și antrenamente. Dar atunci când m-am înscris la 10 km, n-am știut că este și despre sentimente. Nu reușisem să mă antrenez cât să fac o ‘figură frumoasă’, vorba fotbaliștilor, dar m-am hotărât să-mi fac acest dar al participării pe care să îl  împachetez în hârtia de cadou a experienței și să îl leg cu funda atitudinii. Adică să îmi pese mai puțin de rezultat și să mă bucur mai mult de viața din mine. Nu îmi facusem planuri legate de linia de finish, nici nu eram sigură că o să ajung acolo. Dar la start pulsul crește cu  intensitatea din boxe, iar adrenalina colectivă  îți amplifică fiecare strop de voință. Nici n-am pornit bine, că fanfara de pe Podul Minciunilor,a transformat beat-ul de la start într-un marș triumfal, venit să presare self- esteem peste entuziasmul de început. Au urmat oamenii ieșiți să aplaude din Orașul de Jos. Și zecile de camere foto care declanșau cu fiecare click o euforie demnă de covorul roșu. Și nu în ultimul rând, plutonul de la Academia Forțelor Terestre, care a ținut un tempo inedit pe tot parcursul cursei.

Ce voiam să spun de fapt e că n-aș fi reușit să ajung la finsih fără ceilalți. Fără prietena mea architect, care mi-a povestit prin Sub Arini despre stilul caselor din zonă. Fara fluierul voluntarilor. Fără oamenii de la ferstre. Fără « haaaaai, nu te opriiiii!!!! ».

Când nu mai ai suflu, comunitatea te ia pe sus și te poartă pe brațele ei până la sosire, asta mi-am spus în gând, când am ajuns sub poarta cu scările urcate până la cer.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.