Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată Share Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată


În numărul de azi al acestei rubrici – pentru înființarea căreia trebuie să le mulțumesc lui Ioan B. și lui Marian G., care m-au provocat să-mi încep memoriile la nici 50 de primăveri – am să mă refer la o statuie vie a acestui oraș: Emil Viciu. N-o să-i placă faptul că-i dedic atâta spațiu, pentru că a rămas un băiat modest dintr-un cartier proletar, deși are o reputație și o notorietate respectabile în lumea cunoscătorilor. Îl știți de 20 de ani din Sarmalele Reci, iar în ultimii 10 ani, poate și din trupa CASTOR 604 – un omagiu adus unui excavator fabricat la Brăila.

Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată

Eu îl știu de 30 de ani, ca prieten și jurnalist. Ne-am cunoscut pe culoarele Casei Presei, la ziarul „Tineretul liber”, unde a ajuns de la Palatul Universul – începuse ca zețar. Ne-am împrietenit pe dată și am petrecut lungi seri la taclale, pe parcursul cărora am descoperit un tânăr instruit, așezat, cu un umor sclipitor. Apoi drumurile ni s-au despărțit (eu am plecat la „Evenimentul zilei”), iar el a mai zăbovit o vreme în ceea ce se numea cândva presă, pentru a se dedica apoi muzicii. În treacăt fie zis, mi-e pagina prea strâmtă să vă povestesc cât studiu și ce cunoaștere aprofundată a muzicii vechi are băiatul ăsta cârlionțat, altminteri, un premiat tensiman în competițiile de veterani, dar asta-i o cu totul altă poveste. A, și amic cu Dănuț Ungureanu (și el fost pe la „TL”), cel mai valoros autor de SF pe care-l știu – mă rog, îl știu și pe CTP, dar i-am citit doar opera jurnalistică.

Ce voiam să vă spun e că duminică, 14 aprilie, de la ora 21.00, CASTOR 604 lansează un album la The Pub (în spatele statuilor de la Universitate, adică fostul Trocadero, lângă Institutul de Economie Mondială unde a lucrat tata, ca șef al lui Mugur Isărescu și subaltern al lui Costin Murgescu).

Îi las pe băieți să se prezinte singuri: Emil Viciu (Sarmalele Reci) – lider / chitară / mandolină / voce, Alex Nichiforov (Negative Core Project) – bas, Cătălin Chivu (Echo) – baterie / percuţii, , Laurenţiu Marius Popescu (Echo) – claviaturi. Muzica şi versurile îi aparţin lui Emil Viciu, care la CASTOR 604 are marea răspundere de a fi şi solist vocal.

Uitam: aflu că la concertul CASTOR 604, prima bere e din partea casei.

Articol de Horia Ghibuţiu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.