Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Unde ne petrecem sărbătorile pascale anul acesta?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Unde ne petrecem sărbătorile pascale anul acesta? Share Unde ne petrecem sărbătorile pascale anul acesta?


Paștele ortodox și cel catolic nu mai sunt anul acesta în aceeași zi. Din fericire însă, în ambele perioade vremea în zilele de duminică se anunță plăcută și cu temperaturi ridicate. Putem așadar să ne facem planuri, preferabil în aer liber. Pentru aceia dintre noi care preferă o vacanță mai exotică de Paști, am cules și câteva destinații cu zbor direct din Sibiu.

Paștele catolic este sărbătorit anul acesta pe 21 aprilie, o duminică pe care meteorologii o anunță călduroasă, cu temperaturi de 20 de grade Celsius, dar cu un cer predominant noros. Chiar mai frumoasă se anunță ziua de 28 aprilie, atunci când se va sărbători Paștele ortodox, cu aceleași grade, dar mai mult soare.

Cei care rămân în Sibiu, pentru oricare din cele două sărbători, ar putea profita din plin de o zi la iarbă verde, la Piatra Broaștei, în Cisnădioara. Aproape de locul de grătar este și Apfel House, locul perfect pentru o plăcintă cu măr și înghețată și o cafea lângă. Puțin mai aproape de oraș se află Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și Grădina Zoologică, de asemenea ideale pentru o plimbare în aer liber, prin natură.

În parcul Sub Arini regăsim două locuri de joacă pentru copii în mijlocul naturii, alei de biciclete și iarbă verde cât cuprinde, așa că dacă aveți o păturică de picnic, neapărat luați-o în ghiozdan, pentru că va fi neprețuită după câteva ore de plimbări.

Turist pentru trei zile, în România

Poate o asemenea vreme vă convinge mai degrabă să planificați o excursie în afara Sibiului. Dacă porniți la drum vineri după-masa, cu geamurile deschise larg să intre aerul curat și multă voie bună, ajungeți pe seară la Băile Felix, unde vă veți putea bucura de un sejur pe trei zile, cu aproximativ 1.938 de lei pentru două persoane, piscină, masa de Paște și plimbări în stațiune, toate fiind incluse în preț.

Pentru o excursie în care singura problemă o constituie banii de drum și eventual ceva de mâncare, puteți alege zona în care se spune că „timpul stă în loc” – Bucovina. Spațiul este cunoscut pentru arta decorării ouălor și nu puține sau fără însemnătate sunt festivalurile dedicate acestui meșteșug popular. Ciocănești, de exemplu, este un sat care găzduiește Festivalul Ouălor Încondeiate. Aviz soțiilor: se spune că aici în ziua de Paște, nevestele au voie să își bată bărbații…

Nici o excursie la mare nu sună prea rău, să fim sinceri. Oriunde ai merge la Marea Neagră în această perioadă, cu siguranță vei găsi o fâșie de nisip, lângă apă, să te bucuri puțin de aerul proaspăt și sărat de care, recunoaște, ți-a fost tare dor lunile acestea! Drumul cu mașina până la litoral costă aproximativ 200 de lei, iar dacă ești un spirit mai liber nici nu vei avea nevoie de cazare… scaunele de la mașină vor fi la fel de confortabile pentru două nopți, nu-i așa?

Zboruri directe din Sibiu, spre Paradis

Dacă totuși preferați o destinație din afara României, Copenhaga se anunță a fi destinația perfectă pentru cei cărora le place să viseze. Capitala Danemarcei este descrisă ca fiind destinația în care basmele vechi se împletesc cu arhitectura și designul modern. Aeronava pleacă la drum din Sibiu vineri. Mai departe, depinde doar de voi când vreți ca povestea să se încheie și să reveniți la realitate. În Copenhaga puteți vizita, printre altele, Grădinile Tivoli, Mica Sirenă și, desigur, Castelul Kronborg.

Un zbor introdus recent în programul Aeroportului Internațional Sibiu, respectiv cel către Tel Aviv, este dedicat celor care au chef de puțină aventură la temperaturi ridicate, în cele câteva zile de vacanță. Al doilea cel mai mare oraș al Israelului „nu doarme niciodată”, spun toți cei care au fost acolo și doar pentru câteva zile. Din păcate însă sau, de ce nu, din fericire, veți fi nevoiți să plecați fie mai devreme, cu zborul de marți, fie mai târziu, cu cel de sâmbătă.

Tel Aviv se află pe coasta Mării Mediterane, iar plajele de aici sunt foarte animate. Nisip fin, o întindere de apă azurie și atmosferă de vacanță, cu oameni care cântă la tobe sau practică diverse sporturi, cu restaurante și baruri, plajele din Tel Aviv vă vor face să vă îndrăgostiți iremediabil. Bineînțeles, nu toate plajele sunt atât de agitate. Pentru cei care își doresc mai multă liniște, există și locuri mai retrase. Cele mai cunoscute plaje sunt: Ha’Maravi, Frishman, Ajami, Mezizim, Bograshov, Gordon și Geula.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.