Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | BUCOVINA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | BUCOVINA Share Idei de city break | BUCOVINA


De ce merită vizitată?

Pentru că e un cufăr cu comori pentru turiști, de la superbele mănăstiri vechi, la sutele de case încondeiate din satul Ciocănești.

 

Dacă vreți ca anul acesta Sărbătorile de Paști să fie diferite, e momentul să începeți pregătirile pentru o scurtă vacanță în una dintre cele mai spectaculoase zone din România, Bucovina. E locul ideal în care să vă bucurați de natură, de liniște, tradiție și bogăție culturală, de locuri ce respiră istorie milenară. Considerate tezaur național, mănăstirile din Bucovina sunt adevărate opere de artă, unice în lume grație frescelor și culorilor vii. Turiști de pretutindeni vin să admire ”albastrul de Voroneț”, ”verdele de Arbore” sau ”roșul de Humor”. La fel de atractive sunt și mănăstirile Sucevița, Putna și Moldovița. Pentru că multe dintre ele sunt incluse în patrimoniul UNESCO, ar fi o pierdere să ajungeți în Bucovina și să nu vizitați cel puțin o mănăstire. Și pentru că e sezonul ouălor încondeiate, în zona Bucovinei puteți vizita trei muzee dedicate acestor mici opere de artă: la Moldovița, la Ciocănești și la Vama. Dacă ajungeți la Ciocănești, nu ratați casele încondeiate din sat și nici Festivalul Național al Ouălor Încondeiate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.