Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Cold Brew” de Anda Suciu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Cold Brew” de Anda Suciu Share ”Cold Brew” de Anda Suciu


De câteva zile orașul este scăldat de soare și temperaturi peste 15 grade și deja ne gândim, cel puțin o parte dintre noi, la vară și la zilele petrecute la terase. Continuând visarea, căldura te moleșește teribil, arşiţa ne încearcă răbdarea, dar mai ales setea, și, pentru că probabil nu ai în ficare zi o piscină sau un șezlong la îndemână, avem un remediu rapid și sigur: gheață, multă, multă gheață.

Sau și mai bine: cafea cu gheață!

Cold Brew – este o cafea care a fost infuzată rece, prin diferite metode, însă toate presupun lăsarea cafelei în contact cu apa o perioadă mai lungă de timp (de 8 până la 24 ore). Cold brew este totuși diferit de Iced Coffee, care este pur și simplu, așa cum sugerează și numele, cafea cu gheață, fie că extragem cafeaua peste gheață sau adăugăm gheața ulterior preparării.

Din acest proces îndelungat rezultă o cafea ușoară cu arome minunate și un gust dulce natural. Conținutul de cofeină este același ca și în cafeaua preparată în mod convențional.

Cold Brew NU e același lucru cu iced coffee sau frappe. Iced coffee este o cafea fostă fierbinte, actualmente într-o relație cu câteva cuburi de gheață. Spre deosebire de aceasta, cafeaua infuzată la rece are un profil chimic diferit fiindcă nu intră deloc în contact cu apă fierbinte.

De ce să încerci vara aceasta Cold Brew? Pentru că are arome mai delicate și nu e la fel de amăruie, pentru că e mai prietenoasă cu stomacul și nu provoacă arsuri gastrice sau pentru că rezistă chiar și 2 săptămâni de la preparare. Pentru că este ceva nou pentru tine și pentru că de acum îl vei găsi și în Sibiu!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.