Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

CHESTIONAR DE #SIBIU – Anca Cipariu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CHESTIONAR DE #SIBIU – Anca Cipariu Share CHESTIONAR DE #SIBIU – Anca Cipariu


 

Anca Cipariu este actriță a Secției Germane a Teatrului Național ”Radu Stanca”, unde din 2011 până astăzi a jucat în 23 de spectacole. S-a născut și a trăit doar în Sibiu, înafară de cei trei ani de facultate petrecuți în Cluj, alt oraș pe care îl adoră.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Dacă visezi la un oraș cochet, liniștit cu aer istoric și conectat cu natura.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Bijuteriile de case din zona Constantin Noica, Muzeul Astra și Cisnădioara.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Festivalul Internațional de Teatru este evenimentul care transformă Sibiul într-un oraș viu și imprevizibil, plin de oameni deschiși și interesanți din toate părțile lumii. Mi-ar plăcea ca orașul să aibă acest puls în fiecare zi a anului!

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Străzile și clădirile care au norocul să mai arate încă aproape ca în fotografiile istorice, clădirea și curtea Muzeului Național Brukenthal.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Vinul făcut de tata, prăjiturile făcute de mama și bunica mea și pâinea de casă, pe care o cumpăr din piața bio, care se ține vinerea în Piața Huet.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI La Capsicum! Meniul se schimă de la o zi la alta, așa că fiecare vizită înseamnă o surpriză, fie că vrei să mănânci serios sau ai poftă de un desert gustos. Poftim, mă și inspiră la rimă (zâmbește).

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Diverse detalii arhitecturale, pe care nu le-am mai observat, în ciuda faptului că mă plimb cam prin aceleași locuri; pisici și câini care se odihnesc leneși la soare; gesturi de tandrețe surprinse pe ascuns.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Poiana Găujoara. Se află în munți, cam la o oră și jumătate distanță de Păltiniș. Este liniște și aer curat, un loc minunat unde te poți reconecta cu tine. 

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Parcul Sub Arini, Malul Râului Cibin, de fapt spațiile verzi în general nu primesc atenția cuvenită. Sunt locuri cu potențial mare de loc de joacă, de întâlniri sau de citit. Sibiul este un oraș frumos, este păcat să petreci timpul în casă.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Sibiu = oraș cu oameni foarte liniștiți, unde iarna se poate schia, iar vara se poate merge la băi la Ocna Sibiului sau la spectacolele din cadrul FITS și unde este recomandat să te pierzi pe străzile orașului vechi, care propun o călătorie în timp.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Un cinema arthouse, night life cu muzica bună și o parcare supraterană, în care să încapă toate mașinile enervante din centrul istoric.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.