Astăzi, la peste 4 decenii de la înființare, sunt considerați clasici ai rock-ului și pioneri al unui gen ce avea să se numească, la un moment dat, etno-rock.
După o discuție prealabilă din toamna anului 1976 dintre Iuliu Merea și Ștejan Bolidjar, se formează în, anul 1977, celebra formație ce va purta numele de Semnal M.
Imediat, în 1978, piesa Moara ajunge pe locul 4 în topul BBC în Europa de Est, fapt menționat și de Radio Europa Liberă.
A fost o perioadă în care posibilitatea de a pleca în Occident era în favoare lor ( să nu uităm contextul istoric din care făcea parte România), dar membrii formației s-au întors repede în țară, continuându-și activitatea. Și, bine ne-au făcut!
Sigur, de-a lungul timpului, colaborările au fost condiționate , pe deoparte de stările precare de sănătate sau de proiectele solo pe care aceștia le întreprindeau, dar și de cursurile de muzică pe care le frecventau în Budapesta sau Elveția.
Membrii trupei: Ștefan Boldijar – chitară bas, voce; AlexGibson – chitară electrică, voce; Nicu Barna – chitară acustică/chitară electrică, voce; Sorin Zamfir – tobe, Roxana Zăpârțan – backing vocal, percuții.
Cea mai reprezentativă formație rock din Transilvania, Semnal M îmbină perfect elementele genului cu structuri muzicale folclorice transilvănene.
Unde îl putem asculta?
În inima orașului, în Deane’ s
Când îl putem asculta?
Duminică, 21 aprilie, de la 20.30
De unde-mi pot achiziționa bilete?
Chiar de aici.
Noroc! Ne vedem aici!