Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

La 42 de ani, Semnal M, vine să alunge tot ce-i trist și tot ce-i rău

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La 42 de ani, Semnal M, vine să alunge tot ce-i trist și tot ce-i rău Share La 42 de ani, Semnal M, vine să alunge tot ce-i trist și tot ce-i rău


 

 

Astăzi, la peste 4 decenii de la înființare, sunt considerați clasici ai rock-ului și pioneri al unui gen ce avea să se numească, la un moment dat, etno-rock.
După o discuție prealabilă din toamna anului 1976 dintre Iuliu Merea și Ștejan Bolidjar, se formează în, anul 1977, celebra formație ce va purta numele de Semnal M.
Imediat, în 1978, piesa  Moara ajunge pe locul 4 în topul BBC în Europa de Est, fapt menționat și de Radio Europa Liberă.

 A fost o perioadă în care posibilitatea de a pleca în Occident era în favoare lor ( să nu uităm contextul istoric din care făcea parte România), dar membrii formației s-au întors repede în țară, continuându-și activitatea. Și, bine ne-au făcut!
Sigur, de-a lungul timpului, colaborările au fost condiționate , pe deoparte de stările precare de sănătate sau de proiectele solo pe care aceștia le întreprindeau, dar și de cursurile de muzică pe care le frecventau în Budapesta sau Elveția.

" "

Membrii trupei: Ștefan Boldijar – chitară bas, voce; AlexGibson – chitară electrică, voce; Nicu Barna – chitară acustică/chitară electrică, voce; Sorin Zamfir – tobe, Roxana Zăpârțan – backing vocal, percuții.

Cea mai reprezentativă formație rock din Transilvania, Semnal M îmbină perfect elementele genului cu structuri muzicale folclorice transilvănene.

Unde îl putem asculta?

În inima orașului, în Deane’ s

Când îl putem asculta?

Duminică, 21 aprilie, de la 20.30

De unde-mi pot achiziționa bilete?

Chiar de aici.

Noroc! Ne vedem aici!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută