Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Un concert de jazz ca un foc de artificii – Dusha Connection (Austria) Cluj-Napoca, Sala Radio, ora 20.00

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un concert de jazz ca un foc de artificii – Dusha Connection (Austria)  Cluj-Napoca, Sala Radio, ora 20.00 Share Un concert de jazz ca un foc de artificii – Dusha Connection (Austria)  Cluj-Napoca, Sala Radio, ora 20.00


După succesul celei de-a 12-a ediții, Transilvania Jazz Festival are plăcerea de a găzdui în continuare muzicieni importanţi de jazz ai momentului. Vă invităm la un concert de excepție, de pe scena Sălii Radio, în 13 aprilie, începând cu ora 20.00, susținut de Trio-ul Dusha Connection din Austria.

Cei trei muzicieni creează o atmosferă efervescentă și strălucitoare, care vrăjește ascultătorul prin combinarea inventivă a celor mai diverse subiecte muzicale, hrănindu-se mult din ampla istorie a jazzului. Dusha Trio dezvoltă compoziția îmbinând stiluri diverse ce includ mult din rădăcinile lor balcanice, dar lăsă îndeajuns loc și improvizațiilor.

Sunetul creat de Esad Halilovic și partenerii săi de scenă este plin de melodii palpitante, solo-uri îndrăznețe, experimente neconvenționale și construcții electrizante. Starea creată pendulează între zgomotos și silențios, intim și exotic, dezinvolt, misterios și scandalos. 

Trio-ul a atras atenția cu noul lor album Merak, lansat în renumitul club de jazz vienez Porgy&Bess. Merak a fost apoi prezentat în cateva importante festivaluri internationale de jazz precum Jazz Plaza International Festival of Havana, RARA Festival în Italia, One Jazz Festival în România, Petrovac Jazz, Hongkong Jazz Festival și chiar Beishan Jazz Festival în China.

Deși foarte tânăr, pianistul Sebastian Schneider lucrează deja la un nivel internațional de top, având toate premisele pentru o carieră de succes. A studiat orga, apoi pianul la Universitatea de Muzică și Arte Performative din Viena, iar anul trecut și-a lansat albumul de debut numit Viennese Soul. După ce l-a ascultat cântând, celebrul aranjor londonez Steve Sidwell i-a spus: “Nu știu ce să te învăț”.

Datorită activității sale foarte susținute ca muzician, basistul și compozitorul Thomas Stempkowski se mișcă fără efort între diferite genuri muzicale. El compune

și cântă pentru diverse producții de teatru, film și cabaret și își conduce tototdată propriile proiecte de muzică contemporană, jazz și electronică. Din ianuarie 2012, organizează seria de concerte lunare QUANTUM – Muzică de Cameră, care acționează ca o comunitate de interese și o platformă creativă pentru muzica contemporană.

Liderul și fondatorul trupei, bateristul de origine sârbă Esad Halilovic semnează compozițiile albumului Merak. Crescut în Serbia și instruit la Viena, Esad are Balkan-Groove-ul în sânge. Din 2000, an în care s-a stabilit la Viena, Esad are o bogată activitate concertistică, fiind foarte implicat și în educație și curatoriat. Cu Merak, Esad Halilovic a lansat un album care dovedește că jazzul clasic este fără vârstă și orice altceva decât old school. Muzica trio-ului adie ca un vânt neconvențional proaspăt care ne lasă să ne dorim mai mult.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Cinematografului Florin Piersic, Libraria Humanitas și online pe Eventbook (https://eventbook.ro/music/bilete-concert-dusha-connection-merak). Prețul unui bilet este de 60 de lei (45 de lei – early bird).

Concertul va fi prezentat de jazzologul Virgil Mihaiu.

 

Mai multe informatii găsiți pe :

https://www.facebook.com/TransilvaniaJazzFestival2018/

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.