Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Muzeul Dracula’s House of Terror deschide un escape room în camera de tortură a lui Vlad Țepeș

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Muzeul Dracula’s House of Terror deschide un escape room în camera de tortură a lui Vlad Țepeș Share Muzeul Dracula’s House of Terror deschide un escape room în camera de tortură a lui Vlad Țepeș


Dracula’s House of Terror devine interactiv și oferă publicului actitivatea de escape room, cel târziu de luna viitoare. Cei interesați vor putea evada, deslușind o serie de mistere ce implică informații atât despre Vlad Țepeș, cât și despre istoria Brașovului. Indiciile vin de la Katarina, marea iubire a voievodului. 

Muzeul Dracula’s House of Terror va oferi de luna viitoare și activitatea de escape room. Aceasta constă în încercarea de a evada din camera de tortură a lui Vlad Țepeș, cu ajutorul indicilor primite de la Katarina, cea mai mare iubire a voievodului. Sunt așteptați atât brașovenii cât și turișii pentru a intra în atmosefera tiraniei din secolul XV, a lui Dracula.

Muzeul va putea fi vizitat doar atunci când nu vor exista rezervări pentru escape room. Astfel, Dracula’s House of Terror va fi și un muzeu în care vizitatorii pot admira exponatele și achiziționa suveniruri, dar și un escape room în care adrenalina va pluti în aer.  

Katarina era marea iubire a lui Vlad Țepeș, care, deși nu i-a fost soție, i-a fost alături 20 de ani. Ea era feblețea lui Vlad, care chiar a vrut să divorțeze de soția sa pentru a se putea căsători cu Katarina. Vlad Țepes era cunoscut pentru cruzimea cu care îi trata pe inamicii capturati sau pe criminali – îi supunea torturii, sau îi trăgea în țeapă. Katarina, însă, era o ființă bună, frumoasă și blajină, care era îngrozită de toate aceste cruzimi ale lui Vlad. Aceasta i-a cerut să le acorde tâlharilor, măcar o șansă infimă de a-și spăla păcatele. L-a asigurat pe domnitor că, dacă cei condamnați reușesc să treacă testul ei, atunci sunt demni să îl slujească în continuare. Aceasta a pregătit o serie de indicii care să îi ajute pe cei care erau intemnițati să scape de tortură. Aceștia aveau la dispoziție „până când ultimul grăunte se scurge din clepsidră”, să găsească o cosiță de-a sa, pe care să o ducă domnitorului să demonstreze că merita să fie iertați! Dacă nu reușeau să facă asta, îi aștepta o lungă și chinuitoare tortură.

Rezervările pot fi realizate începând cu 15 aprilie, pentru grupuri de minimum două persoane – maximum 10 persoane, la 0734667703

Ioana Mircea – Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.