Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2019
Arhiva Zile si Nopti

TEST Samsung Galaxy A9: Ce face telefonul-fenomen cu patru camere

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii TEST Samsung Galaxy A9: Ce face telefonul-fenomen cu patru camere Share TEST Samsung Galaxy A9: Ce face telefonul-fenomen cu patru camere


Până la Galaxy S10, Samsung a lansat câteva telefoane (și a pregătit altele) care să te ajute să-ți faci o idee despre ce vine. Pe listă e și Galaxy A9, un telefon spectaculos prin numărul de camere. Dar livrează și calitate? Asta am încercat să aflu.

Samsung Galaxy A9 a fost lansat în România la începutul lui noiembrie. Înainte de lansarea oficială, dar și după, toată lumea a vorbit despre camere. Da, sunt patru. Nu, nu le folosește pe toate. Altfel, e un telefon high-end, onorabil pentru un buget mai mic, iar, dacă nu ești interesat de camere, tot își face treaba ca telefon cu Android.

Ca specificații, Samsung a pus pe acest telefon 6 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare (și suport pentru microSD până la 512 GB), un ecran S-AMOLED Full HD+ de 6,3 inci și un Android Oreo cu interfața creată de companie. Nimic de reproșat până aici. Are și mufă pentru căști, filmează și 4K, iar camera de selfie e de 24 megapixeli.

Bateria este de 3.800 mAh – extraordinar de mare, dat fiind că Samsung s-a „zgârcit” cu acumulatori mari în trecut. Are port USB-C și suportă două cartele SIM (pe format nano). Ce-i mai știrbește din calitatea de high-end e procesorul: e un Snapdragon 660 cu opt nuclee pe 14 nanometri. Bine, ar mai fi și versiunea de Android, dar de când a fost lansat până acum am aflat că Samsung pregătea, de fapt, One UI pentru Android Pie și de-aia nu lansa niciun telefon cu Pie.

Prima cameră (și cvasi-utilă): e cea de lângă bliț, are 5 megapixeli cu f/2.2 și e folosită doar pentru măsurarea adâncimii de câmp, astfel încât defocalizarea fundalului să fie mai bună. E folosită în live focus, pentru portrete. N-am simțit vreo îmbunătățire la Samsung Galaxy A9 cu acest senzor față de Galaxy S9 Plus sau Galaxy Note 9. Rezultatele sunt destul de proaste, în majoritatea cadrelor.

A doua cameră (principală): are 24 megapixeli cu f/1.7 și e cea clasică, cu o distanță focală de 27 mm (echivalent în format full frame). Pe aceasta o vei folosi, probabil, cel mai des și e cea cu care se deschidă aplicația camerei foto. E și cea mai luminoasă.

A treia cameră (zoom): e un senzor de 10 MP cu f/2.4 și teleobiectiv pentru zoom de 2x. Astfel, obții o distanță focală de 52 mm. Știi deja cum funcționează aceasta, dacă ai mai avut telefoane cu zoom optic. Partea bună e că ajungi „mai aproape” de subiect. Dar nu extraordinar de aproape.

A patra cameră (wide): asta e marea noutate pentru telefoane Samsung – un senzor de 8 MP f/2.4 cu obiectivă ultrawide. Ar avea o distanță focală de 12 mm. În EXIF-ul pozelor de mai jos am văzut că figurează cu 18 mm. Se poate ca informația să nu fie înregistrată bine. Cert e că primești un unghi mai larg de cuprindere, ca să pozezi clădiri, peisaje și ce mai vrei tu ca să intre totul în cadru.

Homepage

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută