Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu | Anca Gădălean, organizator Nuntă la Palat

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu | Anca Gădălean, organizator Nuntă la Palat Share Interviu | Anca Gădălean, organizator Nuntă la Palat


Un eveniment deosebit în special pentru cei care au spus „da” și încep să-și plănuiască marea zi: Nuntă la Palat, cel mai mișto târg de nunți de la noi, și asta nu doar datorită ofertelor pe care ni le pun la dispoziție.

Nuntă la Palat are un avantaj față de alte târguri similare, unul care a fost însuși motivul nașterii sale: a pornit ca o nevoie. Mai exact, a pornit de la nevoia unui cuplu, Anca și Beniamin Gădălean, care și-au dorit o resursă prin care să-și organizeze mai ușor nunta. Ea nu exista, așa că au creat-o ei, mai întâi ca un portal online și apoi ca târgul pe care-l știm cu toții azi.

Aflăm acum mai multe despre Nuntă la Palat chiar de la Anca Gădălean, care ne oferă și câteva sfaturi pentru viitorii miri. Lectură plăcută!

1. Cum începe povestea „Nuntă la Palat”?

Povestea evenimentului Nuntă la Palat începe odată cu povestea noastră, ca familie, acum 15 ani când am decis să ne căsătorim. Fiind amândoi extrem de ocupați, am căutat persoane sau soluții pentru a ne organiza nunta și am constatat că sunt puține variante și nici nu erau ușor de găsit. Așa că, după nuntă, am pornit un portal, o bază de date cu firme din domeniu. În scurt timp am ajuns cel mai mare site de nunți din România. Am început să cunoaștem foarte bine piața, am legat prietenii, firmele au văzut că publicitatea pe care le-o ofeream funcționa, astfel încât le-am câștigat încrederea! Propunerea de a organiza o expoziție a venit practic din partea firmelor care ne-au încurajat și au fost alături de noi în toți acești ani. Și dorim să le mulțumim pentru acest lucru minunat și să le spunem că fără ei nu puteam face nimic!

Interviu | Anca Gădălean, organizator Nuntă la Palat

2. Cu ce vă diferențiați voi față de alte târguri similare de pe la noi?

Nuntă la Palat este singurul eveniment din țară TEMATIC. Au fost ani în care am lăsat la latitudinea firmelor să își aleagă tema sau am dat noi o temă. Astfel, am avut teme extrem de interesante de-a lungul anilor: nuntă în hambar, nuntă în aer liber, camera miresei înainte de nuntă, nunta ca o călătorie în jurul lumii, nuntă inspirată din basmele populare românești. Având o temă, lucrurile se leagă mai ușor, totul este mai omogen.

Al doilea lucru este varietatea de firme și servicii, multe dintre ele participând exclusiv la Nuntă la Palat. Doar aici puteți să îi cunoașteți personal pe Oana Lupas, Romana Urmaczy, Maia Ratiu, Ionuț Andresi sau Isabela Teodor! Dar avem firme și din alte domenii pe care doar la Nuntă la Palat le puteți vedea!

3. Acum, viitorii miri au mai multe opțiuni când vine vorba de organizarea nunții, în special dacă ne gândim că în mediul online pot găsi cam orice le trebuie. De ce le-ai recomanda tu, totuși, să vină la târgul vostru?

O expoziție îți oferă posibilitatea de a cunoaște personal oamenii din spatele firmelor. Părerea mea este că în domeniul acesta este extrem de importantă chimia dintre o viitoare mireasă și persoana care va organiza/ va decora/va poza nunta. Mirii trebuie să simtă că sunt pe aceeași lungime de undă cu cei cărora le vor „încredința” cea mai importantă zi din viață lor!

În cadrul unei expoziții ai posibilitatea să atingi și să simți materialele din care sunt făcute rochiile de mireasă sau costumele de mire. Apoi, poți vedea creativitatea decoratorilor! În plus, în doar câteva ore vezi peste o sută de oferte (ți-ar lua extrem de mult timp dacă ai merge personal la fiecare dintre ei) și poți să faci o selecție. Așa că, este un „must”!

4. Ne poți descrie pe scurt la ce ne putem aștepta de la Nuntă la Palat 2019?

Anul acesta avem o temă foarte interesantă care credem că va inspira multe nunți: Retro Glam! Nu dezvăluim prea multe, așteptăm ca mirii să vină și să o descopere ei .

De asemenea, vom lansa și un produs revoluționar care îi va ajuta pe miri să economisească foarte mulți bani. În plus, îi așteptăm pe miri cu o grămadă de noutăți și idei!

5. Din edițiile anterioare știm că Nuntă la Palat e un târg la care trebuie să petreci ceva ore pentru a parcurge toate „punctele”. Ce le-ai recomanda vizitatorilor care nu au prea mult timp sau care doresc o vizită mai „eficientă”?

Recomandăm mirilor să viziteze toată expoziția care se desfășoară la etaj și în cele 2 partere ale Palatului Banffy. În fiecare secțiune se găsesc de la rochii, la prăjituri sau servicii foto, deci este important să se parcurgă toată expoziția.

Pentru o eficiență maximă, recomandăm ca mirii să evite orele cele mai aglomerate: sâmbătă între orele 12.00-16.00 și duminică 12.00-14.00.

În al doilea rând, mirii pot vizita expoziția și pot selecta doar câteva firme cu care vor duce discuțiile mai departe și, astfel, vor salva mult timp!

6. Cu cine venim la târg? Experiența ta ce spune?

Interviu | Anca Gădălean, organizator Nuntă la Palat
Depinde de la caz la caz. Sunt unele cupluri care știu exact ce vor și nici nu vor o altă părere.

În cele mai multe cazuri mirii vin însoțiți de încă un cuplu mai apropiat lor (prieteni sau nașii, poate) cu care se consultă și este foarte bine pentru că află și părerile lor.

Dacă părinții sunt „sponsorii” evenimentului, probabil este bine să veniți cu ei și să țineți cont și de părerea lor. Ceea ce trebuie să țină minte mirii este că nici prea mulți sfătuitori nu este bine să aibă. Până la urmă este ziua lor și ei trebuie să decidă ceea ce vor și să se simtă bine. În plus, prea multe păreri pot fi și derutante la un moment dat! Noi recomandăm ca mirii să vină cu prieteni care au trecut prin această experiență (nuntă) sau cu un wedding planner, în cazul în care vor apela la serviciile acestuia.

7. Cum ar trebui să venim la târg? Ne facem câteva idei înainte, sau venim pentru inspirație?

Ideal este să venim și să ne inspirăm! Să nu venim cu idei preconcepute, ci să fim deschiși. Multe lucruri la care nu ne-am gândit inițial pot fi o idee bună pentru nuntă noastră. La fel ca și în cazul alegerii rochiei de mireasă. Trebuie probat toate tipurile de rochii și doar apoi decizi ce te va avantaja. Rochiile pe care le vedem în reviste sau pe care ni le imaginăm noi poate nu ni se potrivesc.

La fel se poate întâmpla cu decorurile pe care le vedem în reviste sau pe site-uri (Pinterest, în general). Acele fotografii sunt făcute de profesioniști, din anumite unghiuri, în anumite cadre. Dar realitatea nu este așa! Este foarte bine ca mirii să se informeze, dar să fie și deschiși în același timp.

Interviu | Anca Gădălean, organizator Nuntă la Palat

8. Ce sfaturi le-ai da cuplurilor care abia încep să-și planifice nunta?

Să consulte cât mai multe oferte, să se informeze, să nu aleagă doar pentru că au prins o ofertă bună! La început de drum mirii trebuie să stabilească în mare 2 lucruri: câți invitați vor avea la nuntă (pornind de aici vor alege sala și vor stabili bugetul) și ce temă sau ce fel de nuntă își doresc!

Ce este important de reținut: nu totul depinde de buget! Se pot face lucruri frumoase și cu bani puțini!

Vom avea un seminar în care vom trata și acest aspect și la care invităm mirii să se înscrie și să afle mai multe detalii! Așadar, anul începe cu vești bune mai ales pentru cei care vor spune „DA”! A Happy Retro Glamorous Year!

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută