Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

”România mea” de Gyongyi Takacs

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”România mea” de Gyongyi Takacs Share ”România mea” de Gyongyi Takacs


România înseamnă pentru mine profesorul meu de română cu poveștile lui atât de savuroase despre cărți, încât nu puteai să nu le citești. Înseamnă cuplul meu preferat din Sibiu, care pe lângă că a revoluționat conceptul de „culinar” emană întotdeauna extraordinar de multă bunătate și omenie.

România este prietena mea cu cârlionț negri și un zâmbet cât o vacanță, împreună cu care dezbatem problemele universale ale femeilor pe românește. Este biologul care mi-a arătat pentru prima dată Crăiasa Carpaților și m-a molipsit cu dorul de hoinăreală și schi de tură. Este femeia de service care observă mai ager decât cel mai fin psiholog emoțiile celor din jur și are câte o vorbă de duh de te unge pe suflet. Înseamnă pompierul smurd-ist, șofer de „desca”, paramedic, tâmplar, mecanic, munțoman, schior, ciclist și prieten mărginean de care mă leagă nenumărate amintiri de vacanță. România este doamna din Avrig care „îmblânzește” războiul de țesut, cea care a arătat motivele țesăturilor românești la toată lumea, la propriu. Este extraordinarul păsărar din Delta Dunării care a lăsat limba latină pentru zburătoare și organizează în fiecare an o tabără educativă de ornitologie. Înseamnă olarul-legendă din Maramureș cu ochi ca două safire, al cărui artă a devenit un simbol național…. și nu mi-ar ajunge un an de editoriale să finalizez lista românilor care înseamnă pentru mine acestă țară. Au în comun mândria de a fi român fain și pasiunea.

Cât mai mulți astfel de oameni să aducă Anul Nou!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută