Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș Share Nou în oraș


TEATRU

Spectacol la Național

Teatrul National ”Radu Stanca” din Sibiu programează pentru a doua zi de Crăciun spectacolul ”Așteptându-l pe Godot”, în regia lui Silviu Purcărete. Din distribuție fac parte: Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Andrei Văcariu MUZICIENI: Monica Florescu, Makcim Fernandez Samodaev și Cosmin Fidileș.

CÂND: 26 decembrie, ora 19:00

PREȚ: 25 de lei

 

EXPO

Sibiu 100

După 100 de ani de la realizarea României Mari, suntem în măsură să evaluăm aportul orașului Sibiu la realizarea acestui deziderat, ținând seama de pregătirea evenimentului și de instituțiile românești care au funcționat în orașul de pe Cibin, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

UNDE: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

CÂND: Până în 30 decembrie

 

CRĂCIUN

Țesătorul de vise

Dorinţa ancestrală de a colinda în seara de Ajun a Crăciunului este un sentiment ce nu ţine de tradiţia unei anume comunităţi, ci este un imbold ce vine din filonul fiinţei umane, împreună cu năzuinţa de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară.

UNDE: Teatrul ”Radu Stanca”

PREȚ: 25 de lei

 

Expoziția: Donația Gheorghe Suciu dedicată Centenarului Marii Uniri

Donația lui Gheorghe Suciu, care poate fi admirată în Palatul Brukenthal, este dedicată Centenarului Marii Uniri și, fiind făcută încă la sfârșitul anului 2017, poate fi considerată ca fiind prima dintre donațiile dedicate acestui eveniment. Gheorghe Suciu s-a născut în 1927, la Vințu de Jos, jud. Alba. A urmat Școala de Arte și Meserii (specialitatea Textile) din Timișoara (1942-1946), apoi Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara și Școala Militară de la Radna. Gheorghe Suciu a debutat relativ târziu, în 1987, ca pictor autodidact influențat de pictorul profesionist local Laurențiu Jianu. A pictat și naturi moarte, adesea fiind vorba de flori în vase preistorice, care se remarcă prin redarea precisă a decorului ceramicii și al țesăturilor tradiționale românești, datorită convingerii sale în existența unei continuități culturale și artistice multimilenare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută