Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Jurnal gurmand: ”Hipster food” de Corina Gruber

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnal gurmand: ”Hipster food” de Corina Gruber Share Jurnal gurmand: ”Hipster food” de Corina Gruber


În lumea digitală în care trăim, imaginea a devenit religie. Fenomenul e vizibil în toate laturile existenței, deci și în gastronomie, unde #instafood sau termenul de „plating” sunt locuri comune. Și da, cred că tot ceea ce înseamnă #instafood a adus ceva în plus mâncării, care nu înseamnă doar stimulare gustativă sau ofactivă, ci și vizuală.

Urmăresc restaurantul The Avocado Show pe Instagram de mai mult de 2 ani. E restaurantul hipsterului prin excelență, de la ingredientul principal, super-mâncarea avocado, până la meniul adaptat raw-vegan și lipsa totală a obiectelor din plastic. În plus, au niște poze în care nu îți vine să crezi că e mâncare. Și au locație în Amsterdam.

Când am ajuns, ploua. Și era plin. Restaurantul e o cămăruță cu vreo 15 mese. Ne-au rugat să așteptăm afară, așa cum se practică în restaurantele din oraș. Apoi, ne-au așezat la o masă, alături de un grup de olandezi. Pentru mine, a fost o încântare continuă. De la meniul în care absolut toate preparatele conțineau avocado (inclusiv băuturile) la aspectul senzațional al preparatelor servite și la combinațiile neașteptate de texturi și arome, nu pot spune că am găsit vreun defect. Am mâncat un avocado burger, în care chifla e înlocuită cu două jumătăți de avocado, între care se află carne și legume de burger. Burgerul era servit cu tortilla cu guacamole, brânză, smântână și un sos roșu, puțin picant. Mi-a rămas însă în minte și bolul de iaurt de cocos amestecat cu fructe, nuci și flori, și ouăle poșate, puse în jumătăți de avocado și servite cu un sos Benedict perfect și, mai ales, Guaca Mary. E o băutură inventată de restaurant, pe bază de tequilla și guacamole, cu cele mai ciudate și spectaculoase arome pe care le-am întâlnit până acum. Neamestecată și puternic condimentată, Guaca Mary oferă la fiecare înghițitură un alt gust, în funcție de proximitatea condimentului: coriandru, piper roșu sau lime.

Nu mă consider hipster, ci gurmand. Deci, pentru experința de a mânca într-un loc în care mâncarea e #instafood, dar are și gust și textură originale, cred că a meritat să aștept în ploaie în fața restaurantului The Avocado Show.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută