Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cronică de carte de Bogdan Federeac:”Un martor al Marii Uniri” – Ionel Pop, Editura Corint, 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cronică de carte de Bogdan Federeac:”Un martor al Marii Uniri” – Ionel Pop, Editura Corint, 2018 Share Cronică de carte de Bogdan Federeac:”Un martor al Marii Uniri” – Ionel Pop, Editura Corint, 2018


Centenarul Marii Uniri nu a însemnat doar festivități șchioape ci, mai degrabă, o recoltă editorială bogată, menită de a oferi o imagine de ansamblu a ceea ce a însemnat, cu adevărat Mare Unire sau de recuperare a memoriei unor personalități neglijate pe nedrept după instaurarea regimului comunist. Una dintre cărțile recuperatoare este cea a lui Ionel Pop, „Un martor al Marii Uniri”.

Îngrijită de Alexandru Bârsan, volumul reunește două manuscrise, „Bătrânii noștri” și „Genius loci”, un interviu cu Ionel Pop realizat în anul 1982 și o relatare din toamna anului 1918. Cele patru capitole, împreună cu prefața semnată de Ioan Bolovan, nota ediției semnată de Alexandru Bârsan și tabelul cronologic, ne ajută să (re)descoperim una dintre personalitățile politice importante în interbelic, secretar al Marelui Sfat Național din 1918 și 1919, dar și deputat în parlamentul României Mari.

" "

„Sunt fericit că m-am încadrat în această moștenire și am trăit zilele glorioase ale izbânzii” – Ionel Pop

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută