Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

We are Made in RO

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii We are Made in RO Share We are Made in RO


Am o teorema despre viitorul țării. Desigur nu e singura și nu e ultima, dar aș vrea să o aplicăm de mâine. Și sunt atât de convins că în sufletul lor, la fel găndesc cei 5 milioane de români din diaspora dar și alte multe milioane care le poartă dorul pe drumurile României. Terorema spune asa: Daca ar veni toți românii acasă, cu toții am trăi mai bine în 3 săptămâni.

După regula în care fiecare etapă o atrage pe următoarea, hai să rezolvăm imaginar viitorul României în câteva rânduri: – oamenii în locul în care se află, consumă. Consumul încurajează producția. Producția încurajează extinderea. Extinderea încurajează angajările. Angajările cresc veniturile. Veniturile cresc cheltuielile și noile investiții. Acestea ridică stima față de sine, de neam, de țară. Stima este atât de dorită și cu adevărat meritată de această țară specială, cu oameni care așteaptă doar un semn pentru a-și declara încrederea într-un mâine de mult visat.

Se vede clar cum nici o etapă nu poate fi sărită și nici rezultatul final, nu vine decât la final. O altă mare demonstrație a acestei teoreme este legată de sursa rezolvării ei care este din interior (de la noi) și nu din exterior (de la ei). Pentru că atunci când conjugm, „Ei schimbă” este pe ultimul loc: Eu schimb Tu schimbi, El schimbă, Noi schimbăm, Voi schimbați, EI schimbă! Nu aștepta schimbarea de la niciun „ei”. Cine sunt acești Ei? Eu sunt pe primul loc, cum să aștept schimbarea de la ultimul loc?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută