Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016-2018, Ovidiu Pascu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016-2018, Ovidiu Pascu Share Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016-2018, Ovidiu Pascu


Muzeul Ţării Crişurilor organizează vernisajul expoziţiei Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016-2018 a lui Ovidiu Pascu, vineri, 14 decembrie 2018, ora 12.00, la sediul din Str. Armatei Române nr.1/A.

Ovidiu Pascu şi-a început activitatea artistică în 1980, de când a participat la expoziţii de grup, în ţară (Oradea, Timişoara, Giurgiu, Ploieşti) şi străinătate (Italia), din 1981 debutând cu expoziţii personale (grafică, pictură, fotografie, icoane, caricatură). De asemenea, Ovidiu Pascu a făcut şi ilustraţie de carte. Între premiile şi distincţiile obţinute, amintim: menţiune la Salonul Naţional de Umor Studenţesc de la Timişoara, în 1981, şi premiul I pentru fotografie de presă, acordat de revista Foto&Model din Cluj, în 1998.

Expoziţia de la Muzeul Ţării Crişurilor cuprinde 22 de sculpturi realizate în diverse materiale (lemn, metal, piatră, alamă, fier, cupru), care sunt reprezentative pentru Ovidiu Pascu. Ele au fost create în perioada în care acesta a urmat un masterat la Facultatea de Arte din Oradea, specializarea Sculptură şi ambient. „Universul lui pare patologic bolnav, anapoda, cu sensuri pierdute şi valori îndoielnice, aşa că şi răspunsurile îi sunt mereu la limită: din umor alunecă în tragic cu firescul natural al fragilităţii şi inconsistenţei umanului. De la puritate la maculat, de la moralizator la plictis, pentru Ovidiu Pascu sunt mereu, plastic vorbind, doar câţiva paşi. (…) Poate zâmbi având o grimasă de durere pe faţă, fiind unul dintre plasticienii care ne asigură că lumea trebuie prizată aşa cum e: haotică şi sublimă, minunată şi detestabilă, frumoasă şi urâtă, părtinitoare şi justiţiară. Mai mult – unul dintre acei artişti care au priceput că uneori poţi fluiera în biserică, iar Dumnezeu să-ţi răspundă la fel” (dr. Aurel Chiriac).

În deschiderea expoziţiei vor lua cuvântul dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi Milena Pop, curatorul acestei expoziţii.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 20 ianuarie 2019.

Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Biletul este valabil şi pentru vizitarea celorlalte expoziţii temporare de la Muzeul Ţării Crişurilor.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută