Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Peste 35.000 de oameni au urmărit ,,Poveste de Crăciun”, cel mai mare spectacol de sărbători al Operei Comice pentru Copii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Peste 35.000 de oameni au urmărit ,,Poveste de Crăciun”, cel mai mare spectacol de sărbători al Operei Comice pentru Copii Share Peste 35.000 de oameni au urmărit ,,Poveste de Crăciun”, cel mai mare spectacol de sărbători al Operei Comice pentru Copii


În 4 decembrie, aproape 8.000 de oameni au asistat, în Sala Polivalentă din București, la cele două reprezentații ale spectacolului-mozaic „Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, iar peste 27.000 de persoane au urmărit transmisiunea online a impresionantului show de sărbători. Peste 300 de artiști au adus în fața publicului momente de înaltă ținută, de la lucrări de muzică clasică și arii de operă până la colinde tradiționale, momente de balet și piese de muzică pop, împletite excepțional cu glasurile a zeci de copii din corurile Cantus Mundi.

Peste 35.000 de oameni au urmărit ,,Poveste de Crăciun”, cel mai mare spectacol de sărbători al Operei Comice pentru Copii

Cea de-a patra ediție a „Poveștii de Crăciun”, spectacol realizat de regizorul Cristian Mihăilescu, a adus pe scena Sălii Polivalente cele mai îndrăgite momente din producțiile Operei Comice pentru Copii. Sutele de copii, părinți și bunici prezenți la Sala Polivalentă au fost conduși prin fermecătoarea „Poveste de Crăciun” de prezentatorii Itsy și Bitsy, îndrăgiții protagoniști ai postului de radio pentru copii ce le poartă numele. Cu toții s-au bucurat să îl vadă și să îl asculte pe „Motanul Încălțat” din opera cu același nume, în regia maestrului Mihăilescu, dar și de întâlnirea muzicală cu Maria și cu membrii familiei Von Trapp din musicalul „Sunetul Muzicii”, superproducția semnată de Răzvan Mazilu. „Povestea de Crăciun” a cuprins și momente de balet emoționante interpretate de Cristina Dijmaru și Ovidiu Matei Iancu, prim-soliști ai Operei Naționale București, care ne-au purtat, pe rând, în lumea fantastică a lui „Don Quijote” și a „Spărgătorului de Nuci”.

Publicul i-a putut asculta pe Cleopatra și Pavel Stratan, care au interpretat, în duet, trei dintre cele mai îndrăgite melodii ale lor. Unul dintre cele mai aplaudate momente ale spectacolului a fost recitalul trupei Vunk, care a cântat, la final, alături de zeci de copii din corurile Cantus Mundi. Pe scenă a urcat și tânăra solistă Angela Gheorghiu, în vârstă de 9 ani, care a încântat publicul cu vocea sa. Magia „Poveștii de Crăciun” a fost completată de momente artistice deosebite interpretate de soliștii vocali ai OCC, alături de percuționistul Zoli Toth, în acordurile orchestrei Operei Comice pentru Copii conduse de dirijorii Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie. Corpul de balet al OCC, alături de copiii de la Atelierul de balet „Micul Artist” din cadrul Operei Comice, coordonați de Jaqueline Bratu, au încununat spectacolul cu grație și eleganță. Cea de-a patra ediție a „Poveștii de Crăciun” s-a încheiat cu tradiționalul cântec de sărbători „Moș Crăciun cu plete dalbe” interpretat de soprana Felicia Filip împreună cu toți soliștii și copiii din coruri și acompaniați de orchestra Operei Comice pentru Copii.

Peste 35.000 de oameni au urmărit ,,Poveste de Crăciun”, cel mai mare spectacol de sărbători al Operei Comice pentru Copii

Înregistrarea transmisiunii live a spectacolului poate fi urmărită pe https://bit.ly/2BRfxMW și https://bit.ly/2Pjabxe, iar albumul foto este disponibil aici: https://www.facebook.com/pg/OperaComica/photos/?tab=album&album_id=1989809871087218.

Spectacolul <>> a fost unul cu totul special. Mi-am dorit să aduc bucurie oamenilor și să nu uite ceea ce sărbătorim: nașterea Mântuitorului. Am avut momente de comedie, de muzică bună, dar și de balet. Din reacțiile publicului și energia pe care mi-au transmis-o cei din sală, cred că seara aceasta a fost, pentru cei peste 4.000 de spectatori, debutul sărbătorilor de iarnă. Nu uitați că dumneavoastră, publicul Operei Comice pentru Copii, sunteți rațiunea noastră de a fi. Vă mulțumesc că sunteți mereu alături de noi și ne dați curajul să continuăm activitatea noastră”, a spus regizorul Cristian Mihăilescu.

„Am avut bucuria să facem două spectacole ,,Poveste de Crăciun” în această zi pentru că la Opera Comică pentru Copii, sălile arhipline și cererea mare de bilete a devenit o normalitate. Au fost prezente suflete frumoase de oameni care s-au bucurat de fiecare moment. Iubiților noștri spectatori și telespectatori le mulțumesc pentru că sunt alături de noi de fiecare dată și îi așteptăm mereu cu brațele și inimile deschise, să trăim împreună iubirea, fericirea, copilăria. La mulți ani!”,  a spus Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

„M-am simțit extraordinar pe scenă, pentru că Sala Polivalentă este locul unde mă simt ca acasă, dar și datorită copiilor care m-au încărcat cu foarte multă energie. Ne bucură foarte mult atunci când copiii cântă alături de noi și mai ales bucuria lor naturală în momentele în care interacționăm cu ei. Acum, în prag de sărbători, le urez tuturor multă răbdare și inspirație”, a declarat Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.   

„Spectacolul a fost minunat. Atmosfera a fost caldă, iar copiii ne-au bucurat și pe noi prin veselia lor. De sărbători le urez tuturor să aibă parte în viață de aceeași bucurie pe care au arătat-o și în seara aceasta”, a spus Pavel Stratan.

„M-am simțit extraordinar să fiu în mijlocul copiilor, iar publicul a fost minunat. Opera Comică pentru Copii este locul unde fiecare părinte ar trebui să își aducă copilul. Sunt multe spectacole frumoase pentru copii, cu artiști extraordinari și cu o orchestră care sună fantastic. Participarea la spectacolele pe care le pregătesc toți cei de aici este obligatorie”, a spus percuționistul Zoli Toth.

Târgul „Poveste de Crăciun”, deschis până în 15 ianuarie

La Opera Comică pentru Copii continuă, în luna decembrie și până în 15 ianuarie, Târgul ,,Poveste de Crăciun”, amenajat pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați în curtea Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești nr. 16. Copiii de toate vârstele au la dispoziție o mulțime de atracții în cadrul târgului, de la Patinoarul și Derdelușul OCC până la Atelierele Spriridușilor și plimbări cu sania trasă de reni. Distracția continuă pe Tărâmul Oamenilor de Zăpadă, la Caruselul cu Jucării și la Scena Colindătorilor, iar atmosfera de sărbătoare este întregită de brazii împodobiți și de mâncărurile tradiționale de sezon puse la dispoziția tuturor vizitatorilor. Târgul „Poveste de Crăciun” este deschis de luni până vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 22:00. Intrarea la târg este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziționate de la punctele de informare. Valoarea unui tichet este de 3 lei.

„O Noapte la Veneția” la final de an

Anul se va încheia la Opera Comică pentru Copii cu trei reprezentații de gală ale operetei „O Noapte la Veneția” de Johann Strauss. Până în 29 decembrie, spectatorii care cumpără bilete la una din cele trei reprezentații pot participa la concursul organizat pe site-ul instituției, www.operacomica.ro. Premiul este un sejur de două nopți la Veneția în perioada 1 martie – 1 iunie 2019, oferit de agenția Magic Holiday, și cuprinde biletele de avion și cazarea, cu mic dejun, pentru maxim trei persoane. Formularul online este disponibil la adresa https://bit.ly/2PN3cxE, iar regulamentul concursului poate fi consultat pe http://www.operacomica.ro/evenimente/.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută