Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

12.000 de pasionați de jocuri video și esports au luat parte la a doua ediție a Bucharest Gaming Week

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 12.000 de pasionați de jocuri video și esports au luat parte la a doua ediție a Bucharest Gaming Week Share 12.000 de pasionați de jocuri video și esports au luat parte la a doua ediție a Bucharest Gaming Week


A doua ediție a Bucharest Gaming Week, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB în parteneriat cu Gaming Week, în perioada 4-9 decembrie, a strâns peste 12.000 de pasionați de esports, gameri dedicați și membri ai industriei dezvoltatoare de jocuri video din România. Majoritatea participanților a fost prezentă în cadrul evenimentului principal desfășurat în weekendul 8-9 decembrie. 

Atracția principală a evenimentului central de la Romexpo a fost finala Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational by ESL, în cadrul căreia s-au întrecut 4 dintre cele mai bune echipe de CS:GO din lume. Câștigătoarea trofeului a fost echipa Avangar, originară din Kazakhstan, care a obținut premiul cel mare în valoare de 25.000 Euro.

12.000 de pasionați de jocuri video și esports au luat parte la a doua ediție a Bucharest Gaming Week

În cadrul evenimentului central Bucharest Gaming Week a luat naștere Echipa Națională de FIFA a României. Turneul Național de FIFA, organizat de Federația Română de Fotbal, a adus laolaltă cei mai buni jucători din țară care s-au luptat pentru primele 4 locuri din Națională.

Turneul a fost câștigat de Dan Buzărnescu, care l-a învins în finală pe Marius Bucur. Ceilalți doi noi membri ai Echipei Naționale de FIFA sunt semifinaliștii Tudor Buțan si Robert Dumitru. În viitor, echipa națională de FIFA a României va disputa diferite turnee amicale contra altor echipe selecționate de FIFA.

12.000 de pasionați de jocuri video și esports au luat parte la a doua ediție a Bucharest Gaming Week

Finala Ligii Naționale de Playerunknown’s Battlegrounds Sezonul 2, prezentată de AOC Gaming și PUBG România, a reunit 16 dintre cele mai bune echipe din România. Echipa care a plecat acasă cu marele trofeu și premiul de 2.000 lei este Invictus Aquilas.

Tot în cadrul evenimentului principal a avut loc și finala ESL SEC (Southeast Europe Championship) de CS:GO, unde s-a calificat și Nexus Gaming, singura echipă românească rămasă în lupta după sesiunile online de calificări.  Premiul cel mare a fost câștigat de Windigo, echipă originară din Bulgaria, care a mers mai departe în finala Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational by ESL.

Pe parcursul zilelor de 8 și 9 decembrie, Bucharest Gaming Week a reunit numeroși producători de dispozitive din industria de gaming, comunitate de jucători și creatori de conținut, iar vizitatorii au avut posiblitatea de a se întrece în numeroase competiții pentru amatori, care aveau la bază peste 20 de jocuri precum Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Clash Royale, Playerunknowns Battlegrounds, FIFA 19, Battlefield V, Beat Saber, Minecraft, Fornite și multe altele.

Bucharest Gaming Week a fost organizat de către Primăria Capitalei prin ARCUB, în parteneriat cu Gaming Week.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.