Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș: Muzeul Victor Babeș își redeschide porțile

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș: Muzeul Victor Babeș își redeschide porțile Share Nou în oraș: Muzeul Victor Babeș își redeschide porțile


Muzeul Victor Babeș, din componența Muzeului Municipiului București, a reintrat de la sfârșitul lunii noiembrie în circuitul muzeal, refăcut după o perioadă în care a fost închis pentru reamenajare.

Este al doilea muzeu, după Vila Dr. Nicolae Minovici, care este redat în acest an comunității, de data aceasta în două etape. Primă etapă vizează restituirea valorii memoriale – mobilier, cărți și artă decorativă, precum și o restituire a atmosferei de lucru și de familie (piesele de artă decorativă – lustrele și mobilierul, ce au fost restaurate în ultimul an).

Ca o noutate, expunerea permanentă va fi completată de o expoziție temporară care va veni în sprijinul unui muzeu de istorie a medicinei, prezentând relevanța acestui domeniu în ultimii 100 de ani. A doua etapă se va finaliza în luna iulie 2019, aceasta fiind axată pe recuperarea muzeală a activității științifice a marelui savant român Victor Babeș.

Adresa: Strada Andrei Mureșanu nr. 14A,
tel.: 0212302302,
program: Mi-D: 10:00-18:00

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută