Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018 Share City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018


Scena muzicală bucureșteană se anunță extrem de dinamică și în această iarnă, aducând sonorități dintre cele mai diverse, de la electro-pop, jazz sau world music experimental și până la colinde reinterpretate în notă contemporană.

Săptămâna aceasta, cinefilii au și ei de unde alege, cuvântul cheie fiind „scurtmetraj” (la NY Portuguese Short Film Festival și Bucharest Short Film Festival), iar creația românească este pusă în prim plan la târgurile și expozițiile dedicate.

Dublu concert Artist in Residence:  Dimitriu-Huțanu-Nicolau Feat. Acker și Sanem Kalfa / George Dumitriu

Pe 13 decembrie, în cadrul seriei Artist in Residence, la Arcub va fi un dublu concert. De la ora 20:00 vor urca pentru prima dată pe scenă în această formulă câștigătorii Bucharest Jazz Festival 2018, alături de contrabasistul Michael Acker. Concursul Festivalului, intitulat New Jazz Performers, i-a desemnat câștigători pe Toma Dimitriu (pian), Alexandru Huțanu (saxofon) și Iulian Nicolau (tobe). În a doua parte a serii, duoul Sanem Kalfa (voce, electronice) – George Dumitriu (chitară, violă) va oferi publicului un melanj de jazz, electro și world music. Sanem Kalfa este câștigătoare a Competiției de Jazz de la Montreux 2010, având un limbaj propriu în improvizație și o interpretare profund emoționantă, iar George Dumitriu este un muzician activ pe scenele europene de jazz, muzică clasic-contemporană și improvizată.

Bilete: 35 de lei / 25 de lei (studenți).

City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018

EXPOZIȚIE: Redesign Crafts 2.0. – tradiții pentru viitor

În perioada 7-10 decembrie, la The Institute Space (Bd. Dacia nr. 12) este organizată expoziția Redesign Crafts 2.0., ce urmărește evoluția celor șase inițiative de succes românești prezentate anul acesta la Romanian Design Week. Redesign Crafts 2.0. este o expoziție despre meșteșuguri și tradiții revitalizate, ce reinterpretează și revalorizează trecutul prin design contemporan.

City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018

CONCERT: Andy Sheppard Quartet

Andy Sheppard Quartet concertează pe 10 decembrie în Control Club, la Jazz Nouveau. Andy Sheppard este unul dintre cei mai influenți saxofoniști ai scenei de jazz contemporan, iar această formulă de cvartet este descrisă de către muzician ca un ”dream band”, avându-i alături pe Eivind Aarset-chitară, Michel Benita-bas, Sebastian Rochford-tobe. – ora 20:00, bilete: 50 de lei.

City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018

FESTIVAL: Bucharest Short Film Festival 2018

A treia ediție Bucharest Short Film Festival are loc la Cinemateca Eforie în perioada 8-14 decembrie și vine cu o selecție de filme excepționale, premiate la cele mai mari festivaluri de film din lume. Festivalul este gândit cu și pentru artiștii cu o voce nouă și curajoasă, oferindu-le acestora o platformă de exprimare liberă, independentă. Abonamente: 60 de lei, bilete: 15 lei.

City Life | Ce facem în oraș 7-13 decembrie 2018

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută