Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 3 cărți recomandate de Librăria Humanitas

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 3 cărți recomandate de Librăria Humanitas Share Top 3 cărți recomandate de Librăria Humanitas


Ioana Pârvulescu,

Dialoguri secrete. Cu desene de Mihail Coșulețu,

Editura Humanitas, 2018

În această perioadă a anului nu ar trebui să nu ratăm volumul Ioanei Pârvulescu, poate cea mai frumoasă carte apărută în ultimele luni. Antologând și comentând rugăciunile găsite în paginile de proză, poezie, diaristică sau în epistolarul a 37 de scriitori români și străini, Ioana Pârvulescu nu ne oferă o carte de rugăciuni inedită, ci o serie de povești dramatice în care autorii sau personajele lor simt nevoia să se roage.

 

Robert D. Kaplan,

Cucerirea Munților Stâncoși. Cum determină geografia rolul Americii în lume,

Editura Humanitas, 2018

Pornind cu mașina din Long Island Sound spre vest, până în San Diego, Robert D. Kaplan, unul dintre cei mai importanți specialiști în geopolitică, nu străbate doar Statele Unite ale Americii, străbate istoria unui stat, analizează istoria unui popor și încearcă să explice America zilelor noastre analizând modul în care geografia influențează istoria.

 

Costin Petrescu,

Însemnările unui pictor refugiat: La Iași, în timpul războiului: 1916-1917

Editura Humanitas,  2018

Însemnările pictorului și arhitectului Costin Petrescu (autorul Marii Fresce a Neamului de la Ateneul Român) văd lumina tiparului la un secol după ce au fost scrise, în an centenar.

Sună familial: „Se bate apa în piuă degeaba. Ce secături suntem și noi… și ce ridicole-mi par aceste parigorii politice când noi, bieți de noi remorcați la anarchia rusească, nu mai însemnăm nimic.”? Pentru a înțelege Marea Unire de la 1918 ar trebui să revenim la astfel de documente tulburătoare. Încheiem cu un citat despre sărăcia și specula din 1917: „Rușii își vând calul pe o sticlă de spirt”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.