Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Primii pași” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Primii pași” de Mitichi Share ”Primii pași” de Mitichi


În toate edițiile de Feeric Fashion Week am avut parte de prezentări ale studenților de la secții de design vestimentar ale diferitelor universități de design din întreaga lume. Acum câțiva ani, la începuturile Feericului, designerii sibieni erau nelipsiți din program pentru că Sibiul avea în cadrul ULBS o secție de design vestimentar. Nu s-a putut crea tradiție din păcate din cauza dimensiunilor încă mici ale orașului și a cererii pentru această specializare, dar atât cât am putut am susținut activitatea studenților.

Am găzduit în schimb colecții ale studenților de la universități din țară și a altora de la mari universități din străinătate și iată că anul acesta am continuat experiența, prin competiția Feeric 33 la care au participat 112 designeri de la universitățile de design din întreaga lume. Dintre aceștia 33 au ajuns în finală și cu mândrie spun că jumatate dintre ei sunt români.

Sprijinul pe care îl acordăm designului românesc și mai mult, tinerilor studenți sau designeri la început de carieră nu se rezumă la atât. Fiind a 11-a ediție am vrut să venim cu un plus concret și un sprijin în ce înseamnă pregătirea carierei de designer. Astfel am invitat alături de noi una dintre cele mai prestigioase instituții de scolarizare din lume și anume IED. Instituto Europeo de Design în parteneriat cu Feeric Fashion Week lansează anual un concurs atât pentru studenți cât și pentru designerii ce și-au început activitatea, iar premiul cel mare este reprezentat de o sesiune gratuită de școlarizare pentru cursurile de vară derulate în Milano. Toți ceilalți designeri înscriși în Feeric au fost invitați la o conferință susținută de Giovanni Ottonello, Directorul artistic al IED, în cadrul proiectului V for Vintage din București, prin parteneriatul pe care l-am dezvoltat în 3. Temele conferinței au fost structurate începând cu modul de abordare a carierei de designer până la modul de implementare al abilităților și cunoștințelor dobândite.

În sprijinul designerilor vin și partnerii noștrii dispuși să finanțeze lucrări sau să ofere granturi pentru cei ce vin la Feeric. Spre exemplu Regatul Țărilor de Jos a devenit partener după ce designeri Olandezi au solicitat finanțări pentru a participa la Sibiu cu o colecție. Acest lucru a deschis oportunități largi de colaborare între instituții guvernamentale din alte țări și săptămâna modei de la Sibiu.

Pentru următoarea ediție merită să fiți parte din fenomen indiferent dacă sunteți sau nu cunoscători ai domeniului. Studenții și designerii tineri prezintă colecții spectaculoase ce vor aduce în suflu nou în peisajul local și vor fi cu atât mai provocați să creeze piese conceptuale ce vor sta la baza viitoarelor colecții pe care cei pasionați și preocupați de modă le vor dori.

Feeric Fashion Week este o poartă importantă în carieră, pentru studenții români în primul rând dar și pentru cei străini și ne dorim că în viitor să putem spune ca designeri apreciați la nivel mondial au ajuns în acea postură prin aportul nostru.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.