Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Jurnal gurmand: ”Omelegg, Amsterdam” de Corina Gruber

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnal gurmand: ”Omelegg, Amsterdam” de Corina Gruber Share Jurnal gurmand: ”Omelegg, Amsterdam” de Corina Gruber


Cu două locații și activitate de 5 ani, restaurantul specializat pe mic dejun Omelegg din Amsterdam este unul dintre cele mai bine cotate localuri cu acest specific din oraș.

Am ajuns la Omelegg după ce am citit recomadările Trip Advisor, neînțelegând de ce se recomanda rezervarea unei mese în prealabil. Era totuși un restaurant pentru mic dejun, axat pe omlete. Am reușit să găsim o masă, unica liberă în încăperea micuță ce constituia tot restaurantul. Spațiul mic nu constituie o excepție în Amsterdam, întrucât, în orașul construit pe canale, toate interioarele sunt restrânse. După ce ne-am așezat, am înțeles de ce era necesară rezerevarea. Masa liberă fusese o excepție. Clienții nou-veniți, care nu mai aveau loc în interior, erau invitați afară, să aștepte eliberarea unui loc. Toată lumea se conforma, deși ploua. Cât am stat în restaurant, am văzut cel puțin 10 oameni la coadă. Așteptau cam 5 minute, după care erau poftiți înăuntru, pentru că mesele se eliberau. Cu toate acestea, două uși mai la dreapta, alt restaurant era gol. Renumele contează mai mult decât confortul.

Meniul de la Omelegg e scris pe o bucată de lemn. Au ouă fierte, poșate, omlete (nu am văzut nicăieri atâtea combinații) și croissante. Decorul e în ton cu specificul, cu cotețe stilizate de găini suspendate pe pereți și cu găini din plastic, în mărime naturală. Tot în sfera branding-ului, restaurantul are de vânzare tricouri cu logo-ul firmei. Deși în meniu apăreau omlete cu adevărat ieșite din comun (ca de exemplu cea cu banane și unt de arahide), în dimineața aceea ploioasă de noiembrie nu m-am aventurat. Mi-am ales o omletă clasică, cu bacon olandez, ciuperci și brânză olandeză, servită cu pâine neagră și un amestec de salate. Pot spune cu toată sinceritatea că a fost cea mai bună omletă mâncată vreodată. Textura spumoasă a amestecului de ouă e în același timp cremoasă și îndeajuns de fermă. Gustul vag dulceag e completat perfect de bacon și de brânză, iar brânza, topită de la căldură, leagă perfect întreg preparatul.

M-aș întoarce la Omelegg oricând, pentru mâncarea cu gust autentic și cu texturi perfect construite, pentru atmosfera cosy, ce reușește să învingă ploaia și frigul din Olanda. Aș sta și la coadă pentru un loc la masă, pentru acel spirit al ordinii ascuns sub aparentul haos din Amsterdam, care m-a cucerit iremediabil.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.