Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

#hailațară #CopșaMare #2 #județulSibiu by #sibiutourism

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #hailațară #CopșaMare #2 #județulSibiu by #sibiutourism Share #hailațară #CopșaMare #2 #județulSibiu by #sibiutourism


Biserici fortificate? Dacă ai văzut una, le-ai văzut pe toate… cred majoritatea celor care se mulțumesc cu superficialitatea informațiilor de duzină. Toate au fost construite pe foste bazilici romanice și fortificate în secolul al XVI-lea și „îmbunătățite” un pic mai târziu.

Inegalabile sunt de fapt detaliile și poveștile lor, spuse de cei care le recunosc adevărata valoare: „Nu există altă biserică asemănătoare în Transilvania! Cea din Copșa Mare este unică! Înălțimea plafonului, ferestrele și formele gotice, frumosul turn cu ceas, corul și felul în care biserica „supraveghează” așezarea… m-am îndrăgostit iremediabil. Intri și trebuie să-ți ți respirația de uimire la vederea încăperii scăldată în lumina care invadează prin ferestrele înalte, umplând spațiul, în funcție de sezon, cu o strălucire aurie sau iarna cu o sclipire albă, rece. Altarul aproape că-ți șoptește…” mărturisește Sabine Haranhza, cea care a descoperit biserica în 2016 și a hotărât să o salveze.

Povestea restaurării bisericii o puteți urmări în timp real pe grupul public de Facebook „Großkopisch/Copşa Mare/Nagykapus”. Cea mai autentică experiență o veți avea însă doar la fața locului ascultând istoria de la domul Ștefan Schuster, administratorul bisericii. Rezervați un ghidaj: 0731 893 772.

Data viitoare mergem în cel mai nordic punct al județului, la Prod.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.