Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Dresda – Orașul în care povestea Crăciunului se scrie de 600 de ani!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dresda – Orașul în care povestea Crăciunului se scrie de 600 de ani! Share Dresda – Orașul în care povestea Crăciunului se scrie de 600 de ani!


Iernile pe continentul nostru nu ar fi la fel fără Târgurile de Crăciun. Ele sunt atracțiile principale în această perioadă din an și sunt un motiv suficient de bun pentru un city break. Iar dacă vorbim de Târguri de Crăciun, unul dintre cele mai vechi din Europa e cel din Dresda.

Cu o istorie de aproape 600 de ani, Striezelmarkt are loc în fiecare an în luna decembrie, în partea veche a orașului, cu impunătoarea biserică barocă Frauenkirche în fundal. Punctele forte ale târgului sunt Festivalul prăjiturilor Stollen, cel al Piramidelor Erzgebirge, caruselul și sutele de standuri pline cu ornamente de Crăciun, printre cele mai populare fiind piramidele de Crăciun, Schwibbogen – un suport pentru lumânări în formă de arcadă care amintește de trecutul minier al Saxoniei, Spărgătorul de nuci – figurina unui soldat îmbrăcat în tunică roşie.

Mirosurile îmbietoare de vin fiert, migdale prăjite sau turtă dulce și luminile strălucitoare care inundă întreaga zonă centrală a orașului, dau și mai mult farmec târgului.

Chiar și în această perioadă, Dresda nu se rezumă doar la Piața de Crăciun, orașul abundă în clădiri istorice impresionante, muzee și galerii de artă, magazine, restaurante și locuri de promenadă, cel mai animat fiind Brühlsche Terrasse.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.